Ђаци Основне школе Јован Дучић у Шековићима поново у клупама

М. Л.
Ђаци Основне школе Јован Дучић у Шековићима поново у клупама

Шековићи - Настава за 300 ђака у Основној школи "Јован Дучић" у Шековићима почела је јуче након петодневног прекида до којег је дошло због хладних учионица усљед квара на систему гријања.

Како би створили услове за несметано извођење наставе учионице загријавају гријалицама.

- Почели смо с наставом да дјеца не би губила часове, а с обзиром на то да су временски услови лоши учионице су хладне и тешко их је загријати. Затражићемо поново сагласност од Министарства просвјете и културе РС да наставу изводимо са скраћеним часовима - рекла је директор школе Милица Василић.

Прекид наставе је трајао пет радних дана, а пропуштене часове ђаци ће надокнадити или остајући дуже у школи или суботом. Василићева истиче да је у току поступак јавне набавке како би проблем централног гријања у школи био ријешен. Из ресорног министарства раније су истакли да је новац за куповину котла обезбијеђен.

До квара на систему гријања дошло је 25. фебруара због пуцања котла који је, како кажу у школи, немогуће поправити. С обзиром на то да је било немогуће радити у хладним учионицама часови су уз сагласност Министарства просвјете најприје скраћени на 30 минута, али је због ниских температура и заштите здравља ученика и просвјетних радника 14. марта настава обустављена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана