Дистрибутивни губици “Електро-Бијељинe” сведени на европски просјек

Љ. А.
Дистрибутивни губици “Електро-Бијељинe” сведени на европски просјек

Бијељина - Предузеће “Електро-Бијељина” прославило је јуче крсну славу Светог пророка Илију и успјешну пословну годину у којој су дистрибутивни губици сведени на европски просјек.

- Можемо се похвалити резултатима за првих шест мјесеци ове године јер смо остварили добит од 180.000 КМ - рекао је  директор “Електро-Бијељине” Недељко Ћорић.

Настављени су и добри резултати када је у питању смањење дистрибутивних губитака, захваљујући сталној контроли у борби против неовлашћене потрошње.

- Очекујемо још боље резултате до краја године - рекао је Ћорић и додао да ускоро почињу преговори о кредиту тешком 15 милиона марака.

Протекла година је за предузеће “Електро-Бијељина” била веома успјешна. Реализовани су бројни пројекти с циљем квалитетнијег снабдијевања купаца струјом, настављен је тренд смањења електродистрибутивних губитака на мрежи, а фактурисано око 111 милиона КМ за испоручену електричну енергију.

- У прошлој години смо склопили значајан број уговора о медијацији са корисницима услуга. Потписали смо 35 уговора са правним лицима у вриједности већој од пет милиона КМ, те 32 споразума са физичким лицима вриједности 93.000 КМ - рекао је Ћорић. Обиљежавању крсне славе у сједишту предузећа у Бијељини присуствовали су бројни привредници и представници јавног и културног живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана