Direktor šumskog gazdinstva u Istočnom Drvar trn u oku i drvoprerađivačima

A. J. R.
Direktor šumskog gazdinstva u Istočnom Drvar trn u oku i drvoprerađivačima

Istočni Drvar - Bivši sezonci i dio nezadovoljnih radnika Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” iz Istočnog Drvara i juče su protestovali sa zahtjevom za smjenu vršioca dužnosti direktora tog preduzeća Nikole Jankovića, a nezadovoljstvo njegovim radom izrazila je i grupa drvoprerađivača iz Ribnika.

Oni su uputili dopis Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i upravi “Šuma RS” u kojem su naveli da su im, iako imaju potpisan ugovor o isporuci šumskih drvnih sortimenata i ogrevnog drveta, vraćene avansne uplate za drvne sortimente.

- To je onemogućilo normalan rad naših proizvodnih kapaciteta. S obzirom na to da smo oslonjeni na ŠG “Klekovača-Potoci” jer nas snabdijeva sortimentima, nismo u mogućnosti da ispoštujemo naše ugovore sa domaćim i stranim kupcima, zbog čega trpimo veliku štetu - naveli su drvoprerađivači u dopisu.

Predstavnik Sindikata ŠG “Klekovača-Potoci” Radenko Bosnić rekao je da protestuju svaki dan od 31. oktobra i da neće odustati dok Janković ne bude smijenjen.

- Želimo da zaštitimo svoja prava. Prijetnje više nismo mogli trpjeti - rekao je Bosnić i podsjetio da radnici protestuju jer je Janković otpustio sezonce iz Istočnog Drvara, a zaposlio radnike iz susjednih opština.

Janković je rekao da šumsko gazdinstvo normalno radi i da avansne uplate nikome nisu vraćene.

- Na računu imamo dosta novca i nikom ništa nije vraćeno. Proizvodnju smo digli iznad 90 odsto i bolji smo od svih susjednih gazdinstava - rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana