Директор шумског газдинства у Источном Дрвар трн у оку и дрвопрерађивачима

А. Ј. Р.
Директор шумског газдинства у Источном Дрвар трн у оку и дрвопрерађивачима

Источни Дрвар - Бивши сезонци и дио незадовољних радника Шумског газдинства “Клековача-Потоци” из Источног Дрвара и јуче су протестовали са захтјевом за смјену вршиоца дужности директора тог предузећа Николе Јанковића, а незадовољство његовим радом изразила је и група дрвопрерађивача из Рибника.

Они су упутили допис Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и управи “Шума РС” у којем су навели да су им, иако имају потписан уговор о испоруци шумских дрвних сортимената и огревног дрвета, враћене авансне уплате за дрвне сортименте.

- То је онемогућило нормалан рад наших производних капацитета. С обзиром на то да смо ослоњени на ШГ “Клековача-Потоци” јер нас снабдијева сортиментима, нисмо у могућности да испоштујемо наше уговоре са домаћим и страним купцима, због чега трпимо велику штету - навели су дрвопрерађивачи у допису.

Представник Синдиката ШГ “Клековача-Потоци” Раденко Боснић рекао је да протестују сваки дан од 31. октобра и да неће одустати док Јанковић не буде смијењен.

- Желимо да заштитимо своја права. Пријетње више нисмо могли трпјети - рекао је Боснић и подсјетио да радници протестују јер је Јанковић отпустио сезонце из Источног Дрвара, а запослио раднике из сусједних општина.

Јанковић је рекао да шумско газдинство нормално ради и да авансне уплате никоме нису враћене.

- На рачуну имамо доста новца и ником ништа није враћено. Производњу смо дигли изнад 90 одсто и бољи смо од свих сусједних газдинстава - рекао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана