“Дезинсекција” из Бијељине планира ширење пословне мреже

Анита Јанковић-Речевић
“Дезинсекција” из Бијељине планира ширење пословне мреже

Бањалука - Отварање нове пословнице на подручју Крајине и јачање стручног тима кроз запошљавање нових радника примарни су циљеви предузећа “Дезинсекција” из Бијељине у овој години, које предано ради на ширењу пословне мреже.

Директорица овог предузећа, које се бави пружањем услуга дератизације, дезинфекције и дезинсекције (ДДД), Ивона Станисавић истакла је да “Дезинсекција” послује на подручју цијеле РС, али да је слабо заступљена на подручју Крајине, због чега ће јој један од приоритета у овој години бити отварање нове пословнице.

- Наш овогодишњи циљ је да отворимо још једну пословну јединицу, и то на подручју Крајине, и појачамо свој стручни кадар. Уколико ширење посла буде настављено планираном динамиком, отворићемо нова радна мјеста и запослити младе и образоване људе који су спремни да заснивају породице и остану у Српској. Сматрам да на тај начин бар мало можемо допринијети заустављању трендова исељавања младих - рекла је Станисавићева.

Она је истакла да предузеће на чијем је челу, иако мало, има дугачку и респектабилну референтну листу, те да им је циљ да корисницима ДДД услуга на подручју Крајине скрену пажњу да у Српској постоји више фирми које могу адекватно да одговоре њиховим захтјевима.

- Доминација било које фирме на неком подручју није у интересу развоја слободног тржишта и пружања адекватних ДДД услуга у превенцији ширења заразних болести. Ми се залажемо за врхунску ДДД услугу и фер тржишну утакмицу, а не за картелизацију, међусобне “подјеле тржишта” и ограничење конкуренције, све с циљем богатије, здравије и чистије Српске - навела је Станисавићева.

Она је појаснила да услуге које пружа “Дезинсекција” нису само неопходне у случајевима када се појаве епидемиолошке индикације, већ напротив, да се обављају превентивно како не би дошло до ширења заразних болести.

- Свакодневно настојимо да објаснимо нашим садашњим и потенцијалним клијентима значај правовремених и адекватних ДДД третмана за здравље становништва и њихових запослених. Живимо у времену када се многи боре за егзистенцију и одржавање пословања, па се у ситуацији ограничених финансијских средстава многи одричу бриге за сопствено здравље, здравље својих радника и опште здравље становништва, што се, нажалост, одражава и на нашу дјелатност - истакла је Станисавићева.

Додала је да су, према законским прописима, сви привредни субјекти у обавези да дератизацију и дезинсекцију обављају најмање два пута годишње.

- Неки имају обавезу да то раде и чешће, посебно они који се баве производњом, складишћењем или дистрибуцијом хране. У раду нам много помажу инспектори који послу приступају пажљиво и с ентузијазмом с циљем заштите здравља становништва - рекла је Станисавићева.

Предузеће “Дезинсекција” у централи у Бијељини и пословној јединици Требиње запошљава 14 радника, а само лани извели су систематске дератизације у 18 локалних заједница широм Српске, на шта је директорица предузећа веома поносна. 

- Такав резултат је захтијевао изврсну организацију техничког руководиоца  и велики напор, рад и пожртвовање свих санитарних техничара “Дезинсекције” - навела је Станисавићева.

Сертификат ИСО

Ивона Станисавић је истакла да “Дезинсекција” посједује имплементиране ИСО стандарде и то ИСО 9001:2015, ИСО 14001:2015 и ОХСАС 18001:2007, те да је предузеће на путу да постане члан европског удружења за “Пест Манагемент” , односно управљање штеточинама.

- Помно пратимо законске регулативе из области превентивне здравствене заштите у Републици Српској и БиХ, као и у земљама окружења и Европи - рекла је она. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана