Дефиле матураната са Сокоца и Хан Пијеска

Срна

Соколац - На Сокоцу је вечерас одржан дефиле матураната 54. генерације соколачког Средњошколског центра “Василије Острошки” и матураната Средње школе са Хан Пијеска.

Директор Средњошколског центра “Василије Острошки” Мирослав Максимовић рекао је да је ова школа испратила 93 матуранта од којих су три ученика вуковци којима ће бити уручени пригодни поклони.


Ученик генерације Средње школе са Хан Пијеска је Владан Васиљевић.

Начелник општине Сколац Милован Бјелица честитао је матурантима успјешно завршено школовање и поручио да је пред њима будућност која зависи од њиховог рада и жеља.

“Пред вама су нове обавезе, било да настављате образовање или да тражите посао. Живот ће, од сада, бити тежи, јер осјетиће те бројне изазове и тешкоће, али и лијепе ствари, које ће вам давати снагу да истрајете на путу који одабарете”, рекао је Бјелица.

Он је изразио наду да ће се ови млади људи вратити у свој завичај да примјене научено у својим општинама и градовима у Републици Српској.

Матурант Соња Марковић рекла је да све матуранте чека велики задатак - да пажљиво одаберу нову професију и посао којим ће се бавити у будућности.

“Желим да се захвалим професорима, који су нас водили кроз ове четири године до мјеста на коме смо сада. Хвала професорима Данилу Тадићу, Јелици Рајак, Јелици Јагодић и Слађани Радовић”, рекла је Марковићева.

Спонзори матурске вечери су град Источно Сарајево, општина Соколац и многа соколачка приватна предузећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана