Цвијановић: Мркоњић Град једна од успјешнијих општина у Српској

Срна
Цвијановић: Мркоњић Град једна од успјешнијих општина у Српској

Мркоњић Град - Крсну славу Мркоњић Град - Илиндан вечерас је на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића Мркоњића прославило неколико хиљада грађана, а свечаности је присуствовала и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, која је истакла да је ово једна од успјешнијих општина у Српској у којој се реализују бројни пројекти.

Цвијановићева је нагласила да од активизма локалних власти често зависи ниво улагања који се обезбјеђује од републичких институција.


“У Мркоњић Граду се реализују инфраструктурни пројекти, обнављају школски објекти, улаже се у привреду и стварају претпоставке за отварање нових погона.
Све смо то заједно радили - републичка и локална власт. Надам се да ћемо тако и наставити. Ово је начин да покажемо да често сарађујемо са локалним заједницама, а за Мркоњић Град могу да кажем све најбоље”, нагласила је Цвијановићева.

Начелник Мркоњић Града Дивна Аничић оцијенила је прошлу годину као успјешну јер је општина имала рекордну запосленост.

“Реализовани су многи пројекти. Један од значајнијих пројеката који ће бити реализован јесте топлификација града. Планирамо асфалтирати и реконструисати око 20 километара градских и сеоских улица”, рекла је Аничићева.

Након славског обреда, који је служио Његово високопреосвештенство митрополит загребачко-љубљански Порфирије, уз саслужење владике бихаћко-петровачког Сергија, епископа горњокарловачког Герасима и рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија, игумана Хиландара Методија, игумана Василија из Грчке и локалног свештенства, те ломљења славског колача, Мркоњићани су славље наставили уз наступ пјевачице Јелене Томашевић.

Међу бројним гостима који су присуствовали свечаности били су и министри финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

У оквиру обиљежавања крсне славе општине Мркоњић Град и Дана 11. мркоњићке лаке пјешадијске бригаде, јутрос је у капели Светог апостола Марка служен парастос за погинуле борце у отаџбинско-одбрамбеном рату и положено цвијеће на спомен-обиљежје масовне гробнице на Градском православном гробљу и на Тргу српске војске.

У Културном центру “Петар Кочић” синоћ је отворена изложба слика “Оранице” академског сликара Жељка Вученовића, а одржана је и “Илинданска смотра фолклора”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана