Цвијановић: Град Требиње иде крупним корацима напријед

Срна
Цвијановић: Град Требиње иде крупним корацима напријед

Требиње - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас радове на изградњи олимпијског базена у Требињу и изјавила да овај град иде крупним корацима напријед, чему свједочи и ова велика инвестиција.

Она је рекла да ће овај базен дати сасвим нову развојну димензију Требињу и источној Херцеговини.


“Ово мјесто ће окупљати различита такмичења и овдје видим велику прилику за развој спорта, укључивањем великог броја дјеце у тренирање, али видим и шансу за развој туризма”, додала је Цвијановићева.

Цвијановићева је изразила задовољство што јавна предузећа могу на овакав начин учествовати у великим пројектима.

“Много година се чекало на овакав садржај и поносна сам што смо ми као Влада дали зелено свјетло да се ради овај пројекат”, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је опредијељеност Владе Српске да ради на развоју свих општина, али да мора постојати иницијатива и активизам са локалног нивоа.

Према њеним ријечима, из Требиња готово свакодневно долазе иницијативе и пројекти.

Директор “Хидроелектрана на Требишњици” /ХЕТ/ Гордан Мишељић изјавио је да ће олимпијски базен бити завршен прије рока.

“Имали смо планове да се заврши и раније, али као и свака велика инвестиција увијек постоје оправдани разлози и потешкоће. Надамо се да ћемо до зимске сезоне имати затворен олимпијски базен”, додао је он.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је ХЕТ добио сагласност Владе Српске да инвестира девет милиона КМ у овај објекат.

Петровић је навео да ће сада постојати могућност такмичења спортиста у зимским условима, те да локални пливачки и ватерполо клуб неће морати да одлазе да тренирају у Дубровних и Херцег Нови.

Према његовим ријечима, сва дјеца из Херцеговине имаће могућност да уче пливати и у зимским условима, а моћи ће се организовати и европска и свјетска такмичења.

Он је нагласио да је ово највећа послијератна инвестиција ХЕТ-а у Херцеговини.

Петровић је захвалио ХЕТ-у, Електропривреди и Влади Српске, који су препознали важност овог пројекта.

Он је додао да је објекат замишљен као самоодржив, да ће више од 200 соларних панела загријавати воду, биће изграђен мини мотел, теретана од 300 метара квадратних, спа центар од 250 метара квадратних, шест продавница, просторије за судије и такмичаре, те трибине за 500 гледалаца.

Петровић је навео да ХЕТ ради затворени базен, а да ће град преузети изградњу осталих садржаја, којима ће путем установе “Базени Требиње” и газдовати објектом.

Он је истакао да највећа захвалност за изградњу објекта припада Влади Српске, која је 80 одсто власник ХЕТ-а, који се никада неће продати.

“Ово је систем Републике Српске, овај објекат је објекат Требиња и Републике Српске и тако ће бити и убудуће”, додао је он.

Петровић је навео да ће цијела инвестиција износити више од 13,5 милиона КМ.

Обиласком радова на базену у пратњи градске власти те руководства ХЕТ-а, цвијановићева је завршила посјету Требињу.

Из Развојног програма и из буџета Републике до сада је у Град Требиње уложено више од 75 милиона КМ, а посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ пласирано је још око 44 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана