Црвени крст Градишка од сада Градска организација Црвени крст Градишка

Агенције
Црвени крст Градишка од сада Градска организација Црвени крст Градишка

Бањалука - На редовној сједници Скупштине Општинске организације Црвеног крста Градишка која је одржана јуче између осталог усвојена је Одлука о промјени назива и пререгистрацији Општинске у Градску организацију Црвеног крста Градишка.

Предсједница Градске организације Црвеног крста Градишка, Рената Обрадовић Поповић, рекла је да је задовољна радом новог сазива Скупштине.

„Сви чланови Скупштине раде волонтерски и сви су укључени у активности у својим школама или мјесним организацијама“, навела је Обрадовић Поповић и додала да су посебно задовољни радом подмладка који је учествовао на разним такмичењима а у 2019. години осваја награде, па је тако ученица Гимназије Ана Марија Слијепчевић I1 разред, проф. Милена Шмитран на конкурсу  поводом „Недјеље дјетета Црвеног крста“, на тему: „ЉУБАВ – ШТА ВОЛИТЕ КОД ЦРВЕНОГ КРСТА и ЦРВЕНОГ ПОЛУМЈЕСЕЦА? „ освојила другу награду за „Литерарни рад“ у конкуренцији средњих школа из Републике Српске. Такође Обрадовић Поповић похваљује „Клуб младих ЦК Градишка“ који су на регионалном такмичењу ове године освојили прво мјесто и пласирали се на Републичко такмичење, као и екипу прве помоћи ОШ „Васа Чубриловић“ која је у својој категорији на регионалном такмичењу освојила треће мјесто.

Секретар ГО Црвеног крста Градишка Борко Девић наводи како је у протеклом периоду рађено на Обнављању породичних веза (служба тражења), на социјално хуманитарном раду је био посебан акценат па је тако у току 2018.год. обиђено преко 430 породица којима су уручени прехрамбено хигијенски пакети, одјећа обућа и др, Удружењу Инвалида као и Добровољном давалаштву крви је посвећена велика пажња у чијим акцијама је прикупљен велики број доза крви, тако је у 2018.год. анимирано 578 нових давалаца,  и низ других активности у току године.Општинска организација Црвеног крста Градишка је провела двије хуманитарне акције прикупљања средстава за лијечење два наша суграђана.

У суботу, 8.јина, Клуб младих и подмладак ЦК Градишка такмичиће се на републичком такмичењу из прве помоћи, које ће бити орджано на Палама.Истог датума, у Доњим Подградцима биће одржано традиционално дружење добровољних даваоца крви , у организацији Градске организације Црвеног крста Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана