Ћосић: Изградња Дечанске улице омогућиће ширење града Источно Ново Сарајево

Срна
Ћосић: Изградња Дечанске улице омогућиће ширење града Источно Ново Сарајево

Источно Ново Сарајево - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и директор предузећа “Ископ” Источно Сарајево Петар Маунага потписали су јутрос Уговор о изградњи Дечанске улице, чија је вриједност 1.155.321 КМ, а која би требало да буде завршена до средине 2019. године.

Ћосић је изјавио да су потписивањем овог уговора окончани сви послови који се односе на потписивање тендерских процедура и јавних набавки везаних за капиталне инвестиције, које су од вишегодишњег значаја за општину Источно Ново Сарајево.


“Фирма жИскопж градила је и Хиландарску улицу која је у одличном стању иако је грађана 2007. године, тако да то довољно говори о кредибилитету извођача. Убијеђен сам да ћемо овај посао окончати у предвиђеном року”, рекао је Ћосић новинарима након потписивања уговора.

Према његовим ријечима, Дечанска улица, која иде од кружног тока до Касиндолске улице, омеђава регулациона план “Центар два” и будући “Центар три”, на којем је ових дана настављена интензивна градња, чиме ће бити створене нове претпоставке за даљи развој града.

Ћосић је додао да ће се на Дечанску наслањати улица која ће повезати будућу пословну зону, на којој су радови у току.

Он је нагласио да би, уколико временски услови то буду дозволили, радови на Дечанској и улици која води до будуће пословне зоне требало да буду окончани до средине наредне године, што ће, како је рекао, омогућити даље ширење града и ново досељавање становника.

Начелник општине Источно Ново Сарајево истакао је да је у “Центру три” предвиђена и локација за ново обданиште, чија би градња требало да почне у наредној или 2020. години, али и за тржни центар и пословну зону у којој су већ продате све локације.

Маунага је истакао да је ријеч о веома захтјевном послу за који је потребна добра опрема, коју ова фирма посједује.

Дужина Дечанске улице је око 1.100 метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана