Цијело село код Српца дочекује бициклисте

Д. Ј.
Цијело село код Српца дочекује бициклисте

Србац - Мјештани Разбоја Љевчанског, села код Српца, организоваће низ догађаја 21. априла, дана када ће кроз њихово мјесто проћи караван бициклиста 13. међународне трке Београд - Бањалука.

Предсједник Одбора за организацију проласка трке кроз Србац Јордан Куваља каже да ће становници Разбоја организовати турнир у малом фудбалу, такмичење у повлачењу конопца, трку пјетлића на 50 и пионира на 100 метара и мини-бициклистичку трку у селу.

- Бициклисте ће дочекати и чланови ансамбла народних игара “Лијевче” у народним ношњама, који су добили част да наступе и на завршној свечаности у Бањалуци по завршетку трке - рекао је Куваља. Он је додао да ће тога дана у Разбоју бити организована и “Фијакеријада”, уз учешће бројних фијакера из неколико општина.

- Пролазак бициклиста кроз Разбој биће симболичан, јер је из овог села поријеклом најбољи бициклиста БиХ свих времена Танасија Куваља, који је као стални репрезентативац Југославије и њен капитен у шездесетим и седамдесетим годинама прошлог вијека односио побједе на тркама широм Европе и свијета, а био је и учесник Олимпијских игара у Мексику 1968. Потрудићемо се да окупимо што више народа и да у његову част тај дан буде један од најљепших у години за наше мјесто - рекао је члан Организационог одбора у име Разбоја Љевчанског Стојан Зрнић.

Програм који ће бити организован у Српцу почеће “Дјечјом бициклијадом”, а предвиђена је и подјела награда за најмлађег бициклисту, бициклисту са највише чланова породице на “Бициклијади” и бициклисту који је дошао из најудаљенијег села.

Трка Београд - Бањалука ове године има четири етапе, прва се вози од Београда до Власенице 18. априла, дан касније караван креће из Власенице у Брчко, 20. априла бициклисти ће превести дионицу од Бијељине до Теслића, а финална етапа, која ће одлучити и укупног побједника, вози се од Прњавора преко Дервенте, Српца, Разбоја Љевчанског, Лакташа и завршава у центру Бањалуке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана