Будућа кућа породице Милинковић добила темељ

Срна
Будућа кућа породице Милинковић добила темељ

Приједор - За породичну кућу осмочлане породице Милинковић из Црне долине код Приједора изграђен је темељ, што представља први и најзначајни корак у рјешавању овог њиховог животног проблема.

Наташа и Срећко Милинковићу са својих шесторо дјеце узраста од три до 14 година живе у кући старој више од стотину година, која никада није ни завршена до краја.


Акцију да се овај проблем ријеши покренуле су чланице Кола српских сестара, заједно са градским организацијама Црвеног крста и Организацијом породица заробљених погинулих бораца и несталих цивила.

Предсједник Кола српских сестара из Приједора Јадранка Мијић потврдила је Срни да је извођач радова, предузеће “Кнежевић”, успјешно поставило темељ нове породичне куће.

“Дио почетних средстава обезбиједили смо током године од Министарства управе и локалне самоуправе кроз пројекат Кола српских сестара, гдје смо добили 4.600 КМ, а на Светосавском балу који је био хуманитарног карактера око 2.700 КМ, што нам је довољно да се акција покрене”, рекла је Мијићева.

Додала је да су та средства уплатили мајсторима, који за темељ траже око 9.500 КМ, тако да ће им остатак бити уплаћен у најскорије вријеме.

Мијићева је додала да им је првобитни план био да ове године сазидају темељ, међутим сада се план мијења, а темпо акције убрзава.

“У трошну кућу Милинковића стигла је још једна невоља, дјеца су на тераси примијетила змију и не знају да ли је отишла или се сакрила, тако да сада у кући влада страх”, рекла је Мијићева.

Она је најавила наставак акције, у коју се поред постојећих организација укључила и Црквена општина Приједор и локална медијска кућа жКозарски вјесникж”.

“Имали смо састанак и договорили да у што скоријем року, а највјероватније 6. септембра организујемо донаторско вече за наставак изградње ове куће, како бисмо је до зиме ставили под кров”, рекла је Мијићева.

Она је додала да се нада да ће то бити прилика да се од хуманих људи, којих у Приједору има, прикупе средства и тиме ова вишегодишња агонија боравка у трошној кући заврши.

Мијићева је додала да и даље стоји апел свим хуманим људима у Приједору и околини да се одазову овој акцији и донирају средства или грађевински материјал за завршетак куће у што краћем року.

Према њеним ријечима, сви хумани људи могу помоћи ову акцију у наредном периоду или уплатом на рачун Кола српских сестра у Приједору или личном донацијом грађевинског материјала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана