Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју

ATV
Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју

Билећа - Једном Билећанац увијек Билећанац. Зато се бивши питомци некадашње Школе резервних официра у Билећу стално враћају. Данас су поново у строју стајали мирно и пажљиво слушали наређења. Марширали су билећким улицама, пјевали пјесму Билећанка и присјетили се живота у херцеговачком кршу.

 "Лијепо је да се сјечам то како је било. Лијепо је да се састајем са пријатељима којих има ту пуно из свих република и сви ми пружају руку и то је јединствено, каже Антон Голуб из Словеније.

"Само ова школа спаја људе, не само што је било тешко него то је животна школа, школа која нас је научила на дисциплину, на ред и сви смо успјешни људи," рекао је Горан Гаврилов из Македоније.  

У касарну "Билећки борци" сјатили су се питомци из цијеле бивше државе а завијориле су се и све заставе. Шроповци не заборављају напорну обуку али ни лијепе Билећанке. Петар и дан данас чува чизме у којима је некад корачао билећеким врлетима.

"Ове чизме сам задужио 71. године ту у Билећи и у њима сам провео обуку од осам мјесеци. Када сам пошао морао сам их понијети," каже Петар Летонија из Словеније. 

И Билећани су се присјетили сретних времена, када је ова варошица живјела од војске. Насталгију им је још више пробудио „маршал" који је данас прошетао овом општином.

"Кроз град сви хоће да се сликају јер то посјећа на она лијепа времена када смо живјели један другачији живот, који се разликовао од овога данашњега," рекао је Ојче Китаноски.

Дефиле неколике стотине Билећанаца испраћен је аплаузима. У њихову част Билећа је и ове године организовала Сајам домаћих производа и стваралаштва. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана