Бијељина: Нема сарадње са градом на одржавању школа

Љ. А.
Бијељина: Нема сарадње са градом на одржавању школа

Бијељина - Предсједник Актива директора основних школа у бијељинској регији Предраг Рачановић рекао је јуче да град не обезбјеђује новац за одржавање школских објеката који су у катастрофалном стању и да то избјегавање законских обавеза и несарадња наносе штету хиљадама школске дјеце у граду.

Одбацујући тврдње градоначелника Бијељине Миће Мићића о несарадњи са директорима двије градске школе чију ће смјену затражити, Рачановић је изнио низ примјера урушавања школских објеката који су посљедица небриге локалне власти, несарадње и игнорисања потреба и захтјева директора школа. Рачановић је директор Основне школе “Вук Караџић”, а Мићић је незадовољство његовим радом образложио примједбом да не жели да издаје школску салу КК “Радник”, иако је изградњу сале са милион марака финансирала Градска управа за коју је овај клуб приоритетан.

Први човјек Бијељине најавио је да ће о овом и сличним проблемима информисати и ресорно Министарство Владе РС, јер сматра да поједини директори школа не обављају своју дужност професионално и одговорно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана