Бијељина: КК Игокеа наградио најбоље гимназијалце

ATV
Бијељина: КК Игокеа наградио најбоље гимназијалце

Јелена Томић, репрезентативка БиХ у шаху, Милош Јосић, репрезнтативац БиХ на Балканској олимпијади из географије, Јана Јанковић, ученик генерације - само су неки од ученика бијељинске гимназије који су ове године остварили запажене резултате у науци и спорту.

Прочуло се колико су добри и вриједни, па су стигли и поклони, и то од Кошаркашког клуба Игокеа. Добро ће доћи, кажу ученици.

“Наши спортисти су учествовали на републичким такмичењима и пласирали се у финале из рукомета и кошарке. И ова подршка ми је заиста значајна”, каже Јосић.

Захвални на несебичној подршци гимназијалцима су и у Градској управи. 

“Материјална подршка је значајна. Она се састоји од финансијских средстава, састоји се од рачунарске опреме и састоји се од покривања трошкова пута на такмичењима у различитим земљама по Европи и Азији”, каже Милош Стевановић, градски менаџер Бијељине.

Ово није једина помоћ младима која стиже из Игокее, каже предсједник клуба. 

“Мислим да ћемо у наредном периоду да оснујемо академију спортску у Бањалуци, и то је један од разлога због чега смо ми кренули да обилазимо терен, да видимо, поред других активности да видимо дјецу која имају перспективу да нам се придруже тиму”, каже Игор Додик, предсједник КК Игокеа.

Директору је драго што су препознати таленти гимназијалаца. Подршка много значи. 

“Разлог још један је што ова дјеца нису ни медијски пропраћена. Они су скромни, али вриједни, марљиви”, истиче Владимир Шавија, директор Гимназије „Филип Вишњић” Бијељина.

Улагање у младе је итекако потребно, поручено је у Бијељини. Гестови попут овог, додају, хвале су вриједни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана