Бициклисти завршили трку дугу више од 1.000 километара

Срна
Бициклисти завршили трку дугу више од 1.000 километара

Бањалука - Учесници бревет бициклистичке трке дуге 1.030 километара стигли су данас на циљ у Бањалуку.

Бициклисти из БиХ, Белгије, Украјине, Словеније и Хрватске започели су у четвртак, 13. јуна из Бањалуке вожњу дугу 1.030 километара, за шта су на располагању имали само 75 часова.

Мултидисциплинарну бициклистичку манифестацију “Би хард, ултра рејс енд бревет” /”B-HARB Ultra Race  & Erevet/ организовало је бањалучко Удружење грађана “Центар за бољи квалитет живота” уз подршку Града Бањалука и Туристичке организације.

Никица Атлагић из овог удружења рекао је Срни да је циљ да се Бањалука прикаже као популарна дестинација за овакав вид туризма - циклтуризам.

Према његовим ријечима, бициклисти су кренули из Бањалуке, а потом су посјетили Мраковицу, Јајце, Купрес, Љубушки, Требиње, Тјентиште, Вишеград, Јахорину, Влашић и имали су прилику да уживају у љепотама Српске.

Атлагић, који је и сам учествовао у трци, каже да су временски услови за вожњу били веома тешки, те да је ова манифестација оправдала свој међународни карактер.

Портпарол Туристичка организација Града Бањалука Бранка Бранковић каже да ова организација подржава циклотуризам, који би у будућности могао у знатној мјери промовисати Бањалуку и проширити њену понуду.

“Старт и циљ трке били су у Бањалуци, тако да је наш град након завршетка трке опет у фокусу”, нагласила је Бранковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана