Аустријанци наградили “Кућу добрих тонова” iz Srebrenice

Срна
Аустријанци наградили “Кућу добрих тонова” iz Srebrenice

Сребреница - Музичка школа “Кућа добрих тонова” из Сребренице добитник је награде за међукултурално достигнуће у овој години коју додјељује аустријско Министарство за Европу, интеграције и иностране послове.

Ова награда додјељује се од 2014. године за упјешне пројекте у области међукулутуралног дијалога у Аустрији и на глобалном нивоу.


Музички руководилац у овој школи Исмар Порић рекао је да “Кућа добрих тонова” окупља 350 дјеце из Сребренице, Братунца, Скелана и Поточара која пјевају у хору и уче свирати различите инструменте.

“жКућа добрих тоноваж мултиетнички је музички пројекат помирења и креирања бољег суживота за дјецу из ових општина. Сви садржаји за дјецу су бесплатни”, рекао је Порић.

Аустријска хуманитартна организација “Сељаци помажу сељацима” обезбиједила је инструменте и сноси све трошкове рада ове школе, као и наступа и гостовања ученика у земљи и иностранству.

“Кућа добрих тонова” добила је 2015. године у Њемачкој награду “Филипин анђео”, а 2017. године америчку награду за највећа достигнућа у музици /Топ ацхиевемент ин мусиц/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана