Арлов уручио новчану помоћ породици Илић

Срна
Арлов уручио новчану помоћ породици Илић

Шамац - Предсједник Одбора за помоћ Србима са Косова и Метохије Милорад Арлов рекао је Срни да је данас на Космету присуствовао великом Михољданском сабору у Великој Хочи, гдје је промовисана књига Матије Бећковића "Косово - најскупља српска реч", те породици Илић из овог мјеста уручио 500 евра помоћи.

"Породицу Илић чине браћа Драгољуб и Благоје и сестра Велика, од којих су двоје са сметњама у развоју. Они живе сами, мајка им је погинула у НАТО бомбардовању 1999. године, а бригу о њима преузео је један од браће", навео је Арлов.

Он је навео да је на Сабору, који је окупио више од 500 људи, обратио у име Одбора, а затим присуствовао промоцији књиге Матије Бећковића.

Свету архијерејску литургију, поводом Михољдана, данас је служио Његово преосвештенство владика рашко-призренски Теодосије.

Арлов је најавио да ће сутра у 10.00 часова посјетити и породицу Ковачевић у селу Бање и уручити им 1.200 евра за куповину краве.

"Мајка са двоје дјеце, кћерком Јеленом од осам година и сином Јованом од седам година, живи у веома скромним и тешким условима. Супруг Горан умро је прије неколико година, а о породици брине стриц Иван", навео је Арлов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана