Алкохол и брзина повећали број саобраћајки у Српцу

Д. Ј.
Алкохол и брзина повећали број саобраћајки у Српцу

Србац - За 11 мјесеци ове године на србачким путевима је повећан број саобраћајних несрећа за 13,2 одсто у односу на исти период прошле године, али није забиљежен ниједан случај са смртним исходом за разлику од 2017. године када су два лица смртно страдала.

Командир Полицијске станице Србац Небојша Новаковић каже да је смањен број саобраћајних незгода са тешким тјелесним повредама док је број несрећа са лакше повријеђеним лицима на истом нивоу као и претходне године.

- Од укупно 60 саобраћајних незгода осам их је било са теже повријеђеним лицима док је прошле године било 13 - рекао је Новаковић. Он истиче да је најчешћи узрок саобраћајних несрећа алкохол и превелика брзина због чега је ових дана појачана контрола саобраћаја на свим србачким путевима.

- До 30. децембра ће на важнијим путевима у Српцу бити постављен дуал радар, а осим тога у оптицају је и наш покретни радар који свакодневно мијења локацију. Наши службеници су такође ових дана у сарадњи са Ауто-мото друштвом из Српца дијелили и промотивне летке грађанима како би им указали на неопходност коришћења зимске опреме - рекао је Новаковић.

Према његовим ријечима, очекује се да ће на смањење броја несрећа у идућој години утицати и најављено увођење система видео-надзора који ће бити постављен на седам локација у граду, а камерама ће бити покривени магистрални, регионални и важнији локални путеви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана