ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 28.11. 2018. године

ЈУ ЗЗЗ РС

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 28.11. 2018. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*********

*************

 

 

ЈУ СШЦ “НИКОЛА ТЕСЛА” ШАМАЦ

Цара Лазара 6

76 230 Шамац

 

ОДЛУКА

 

I        Поништава се јавни конкурс објављен у дневном листу “Глас Српске” дана 7.11.2018. године, јер се на њега није пријавио нити један кандидат.

 

II       Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

**************

 

 

ЈУ ОШ “СУТЈЕСКА” МОДРИЧА

Максима Горког 2

74 480 Модрича

 

КОНКУРС

на упражњено радно мјесто

 

1.       Наставник техничког образовања, на неодређено вријеме, 12 часова редовне наставе, са искуством и положеним стручним испитом, 1 извршилац и 8 часова на одређено вријеме до 31.8.2019. године са искуством и положеним стручним испитом, 1 извршилац.

2.       Наставник за рад у специјалном одјељењу - дефектолог, на одређено вријеме, до 31.8.2019. године, пуна норма са искуством и положеним стручним испитом, 1 извршилац.

 

Кандидат који се пријављује на конкурс мора да испуњава следеће опште услове предвиђене Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске”, број 1/16 и 66/18):

-        да је држављанин Републике Српске или БиХ, што доказује увјерењем о држављанству,

-        да је пунољетан, што доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

-        да је радно способан, што доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа и

-        да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава, а које ће школа службеним путем прибавити за изабраног кандидата прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву кандидат који се пријављује поред горе наведених докумената потребно је да достави документацију којом доказује да испуњава посебне услове у погледу стручне спреме прописане чланом 104. и 106. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18) и Правилником о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске”, број 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15), као и документацију на основу које се врши бодовање приликом утврђивања листе кандидата а то су:

 

-        Овјерена фотокопија дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области.

-        Додатак дипломи који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена.

-        Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета.

-        Увјерење о положеном стручном испиту.

-        Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи ако се то односи на кандидата.

-        Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење.

-        Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца ако је расписан конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством.

-        Право учешћа на конкурсу имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Закона о основном васпитању и образовању.

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије борца,

-        Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

Избор кандидата вршиће се у складу са Законом о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске”, број 44/17 и 31/18) и Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број 74/18).

 

Рок за пријављивање кандидата је 8 дана од дана објављивања конкурса у средствима јавног информисања. Пријаве са документима слати на адресу школе, Максима Горког бр. 2 или лично сваког радног дана од 8 до 13 часова.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената које се неће враћати пријављеним кандидатима.

Непотпуне и неблаговремено приспјеле пријаве неће се узимати у разматрање, само ће бити евидентиране.

Комисија ће писаним путем обавијестити кандидате који су доставили благовремене и потпуне пријаве о датуму и мјесту спровођења тестирања и интервјуа, а уколико се не појаве на њему, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Школа ће обавијестити све кандидате пријављене на конкурс о извршеном избору кандидата по конкурсу.

 

**************

 

ЈУ ОШ “ПЕТАР ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ” БОЉАНИЋ

74 322 Бољанић

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Директор Јавне установе Основне школе “Петар Петровић Његош” из Бољанића расписује јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста и то:

 

 

1.       Наставник/професор разредне наставе - приправник 1 извршилац на одређено вријеме до повратка радника са функције

 

Услови за учешће на конкурсу

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник Републике Српске” број 1/16) кандидати треба да испуњавају и посебне услове прописане чланом 104. и 106. став Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 44/17) и Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Службени гласник Републике Српске” број: 77/09 , 86/10, 25/14 и 76/15).

Пријем у радни однос извршиће се у складу са Правилником о процедури и критеријумима пријема радника у радни однос у основној школи (“Службени гласник Републике Српске” број: 74/18).

Општи услови:

- да је држављанин БиХ и Републике Српске,

- да има општу здравствену способност за рад,

- да је старији од 18 година.

 

1. Потребна документација

Кандидати који се пријављују на јавни конкурс дужни су уз пријаву доставити у оригиналу или овјереном препису (не старијем од 6 мјесеци) сљедећу документацију:

- пријаву на конкурс са кратком биографијом и контакт телефон,

- диплому о завршеном факултету,

- увјерење о држављанству

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење издато од високошколске установе о просјеку оцјена који је кандидат остварио током студирања или додатак који је издат уз диплому.

- увјерење о неосуђиваности прибавиће школа службеним путем за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа.

- љекарско увјерење (прилаже само онај кандидат који буде први на ранг-листи прије заснивања радног односа),

- друге доказе о потврђивању знања и способности, препоруке и слично.

 

 Поред наведене документације кандидати могу доставити доказе прописане Правилником о процедури и критеријумима пријама радника у радни однос у основној школи и то:

-        потврду о времену проведеном на евиденцији незапослених лица коју води Завод за запошљавање на подручју јединице локане самоуправе гдје је кандидат пријављен.

 

2. Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве са и-мејл адресом се могу доставити лично или поштом препоручено на следећу адресу:

Јавна установа основна школа “Петар Петровић Његош”, Бољанић 74322 Бољанић, са назнаком “јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста”.

Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса у дневним новинама “Глас Српске”.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће се узети у разматрање.

Кандидати коју буду испуњавали услове утврђене овим конкурсом, дужни су приступити интервју и тестирању, који ће са кандидатима обавити комисија за избор која броји три члана а која је именована од стране директора школе.

 Дана 10.12.2018. године, понедјељак, у 12.30 часова одржаће се интервју и тестирање кандидата.

Достављена документација школи по овом конкурсу се неће враћати кандидатима,

 Напомене:

школа ће писменим путем на и-мејл адреси обавијестити све учеснике о исходу конкурса у року од осам (8) дана од дана доношења одлуке.

 

**************

 

ЈУ СРЕДЊА ШКОЛАНИКОЛА ТЕСЛА ТЕСЛИЋ

Карађорђева 10а

74 270 Теслић

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњеног радног мјеста

 

1.       Наставник енглеског језика - 2 часа, на одређено вријеме, лице са радним искуством, до 31.8.2019. године.

 

Потребно је радно искуство од најмање 12 мјесеци.

 

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Службени гласник РС” број 01/16) кандидати треба да испуњавају и посебне услове предвиђене Законом о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник РС” број 41/18), Правилника о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим техничким и средњим стручним школама (“Службени гласник РС” број: 29/12, 80/14 и 83/16) и Правилника о критеријумима и процедури пријема радника у радни однос у средњој школи (“Службени гласник РС” број: 102/14 и 42/16).

 

Општи услови које кандидати треба да испуњавају:

 

1.       да је држављанин Републике Српске или БиХ, што доказују увјерењем о држављанству,

2.       да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених,

3.       да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4.       да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем. Увјерење о неосуђиваности из тачке 4. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

 

Уз потписану пријаву на конкурс кандидати су обавезни доставити и сљедећу документацију:

1.       овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова, у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају овјерене фотокопије дипломе за оба циклуса студијског програма),

2.       додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена (лица која су завршила други циклус студијског програма достављају додатак дипломи за оба циклуса студијског програма),

3.       увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица (уколико је лице тренутно пријављено на евиденцији незапослених лица),

4.       увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, уколико се кандидат пријављује на расписани конкурс за пријем у радни однос лица са радним искуством,

5.       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,

6.       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије борца,

7.       увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида.

 

          Право учешћа на конкурсу имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18), испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

 

          Изузетно од услова из члана 104. ста 1. тачка 3) Закона о средњем образовању и васпитању (“Службени гласник Републике Српске” број 41/18), право учешћа имају и лица која су радни стаж стекла ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, уколико испуњавају и остале услове прописане законом.

 

          Конкурс остаје отворен осам дана од дана објављивања у дневним новинама “Глас Српске”.

 

Тестирање и интервју са кандидатима који су доставили потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у уторак, 11.12.2018. године, у 12 часова у просторијама школе.

          Кандидати се неће посебно позивати на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању и интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

          Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената, чија овјера не може бити старија од шест мјесеци и те копије неће бити враћене кандидатима.

          Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс комисија неће разматрати, већ само евидентирати и донијети закључак којим се пријава одбацује.

 

          Пријаве се могу доставити лично или поштом на сљедећу адресу: ЈУ Средња школа “Никола Тесла” Теслић, Карађорђева 10 А, 74 270 Теслић, са назнаком пријава за јавни конкурс за попуну упражњеног радног мјеста (навести за које радно мјесто се кандидат пријављује).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана