ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Добој: Оглашава слободна радна мјеста на дан 05.06. 2019. године

Срна

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању “Гласа Српске” од 05.06. 2019. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени ао незапослено лице.

*******

*************

 

 

ЈУ ЦЕНТАР ЗА ДЈЕЦУ И ОМЛАДИНУ СА

СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “БУДУЋНОСТ” ДЕРВЕНТА

СТЕВАНА НЕМАЊЕ БР.12

74 400 ДЕРВЕНТА

 

КОНКУРС

за пријем радника у радни однос на неодређено вријеме

 

-        Васпитач - 1 извршилац; тифлопедагог - професор, односно дипломирани дефектолог – тифлолог, за рад са дјецом оштећеног вида, односно специјални едукатор-рехабилитатор, или еквивалент, на неодређено вријеме.

                  

Поред општих услова предвиђених Законом о раду (“Сл. гласник РС”, број 1/2016), кандидати треба да испуњавају и услове у складу са чл. 104. Закона о основном васпитању и образовању (“Сл. гласник РС”, 44/2017), члана 6. став 1. тачка д. подтачка 1. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача (“Сл. гл. РС”, број 77/09, 86/10, 25/2014 и 76/2015).

 

Уз пријаву (потписану од стране кандидата који се пријављује на конкурс) са биографијом и бројем контакт телефона, кандидати су дужни доставити:

Доказе о испуњавању општих услова:

а) да је држављанин РС и БиХ, то се доказује увјерењем о држављанству,

б) да је пунољетан, то се доказује изводом из МКР или овјереном копијом личне карте,

в) да је радно способан, то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од 6 мјесеци (прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа) и

г) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава

д) увјерење из посебног регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искоришћавања дјеце (увјерење из тачке г) и д) школа ће прибавити службеним путем, за изабраног кандидата, а прије заснивања радног односа).

 

Уз потписану пријаву и документацију о испуњености општих услова, документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање:

1) Овјерену фотокопију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент, односно дипломе стечене након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,

2) Увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,

3) Увјерење о положеном стручном испиту,

4) Увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи,

5) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица за незапослена лица која траже запослење,

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца, из кога се јасно види врста посла, степен стручне спреме и дужина оствареног радног стажа по врстама посла,

8) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије погинулог борца),

9) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу РВИ Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије РВИ),

10) Увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске (ако се ради о кандидату из категорије борца).

         

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Тестирање и интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса, биће одржани 17.6.2019. године са почетком у 9 часова у просторијама Центра.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе.

Кандидати неће бити посебно позивани на тестирање и интервју, а ако се не појаве на тестирању или интервјуу, сматраће се се да су одустали од пријаве на конкурс.

 

Пријаве са потребним документима доставити на адресу Центра, Стевана Немање број 12, 74400 Дервента, са назнаком “за конкурс за попуну упражњеног радног мјеста” или поштом на исту адресу. Контакт телефон: 053/333-340; 331-876;

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

 

Конкурс остаје отворен 08 (осам) дана од дана објављивања у дневном листу “Глас Српске”.

*************

 

 

 

ОСНОВНИ СУД У ДОБОЈУ

СВЕТОГ САВЕ 22

74 000 ДОБОЈ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за пријем на праксу судијског приправника – волонтера

најдуже на период до 2 године - 2 извршиоца

 

 

1. Кандидат треба да испуњава опште услове:

 

- да је држављанин БиХ,

- да је пунољетан,

- да има општу здравствену способност,

- да није осуђиван за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање 6 мјесеци или за кажњиво дјело које га чини неподобним за обављање послова у државним органима,

 

2. Кандидат треба да испуњава посебне услове и то:

   - завршен правни факултет

 

Сви кандидати за судијског приправника – волонтера који буду испуњавали услове конкурса биће позвани на разговор.

 

Пријаве се могу доставити лично или поштом на адресу: Основни суд у Добоју, улица Светог Саве број 22, Добој.

 

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни приложити доказе о испуњавању општих услова (увјерење о држављанству, родни лист) и доказе о испуњавању посебних услова (диплому о завршеној школи, просјек оцјена и др.).

 

Изабрани кандидати достављају након спроведеног јавног огласа, а прије ступања на приправничку праксу увјерење о општој здравственој способности, изјаву да није отпуштен из државних органа као резултат дисциплинске мјере и увјерење о невођењу кривичног поступка.

 

Документација уз пријаву мора бити оригинална или овјерена копија.

 

Јавни конкурс биће објављен у дневном листу “Глас Српске” и на интернет страници овог суда њњњ.оссуд-добој.правосудје.ба а рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања.

 

Пријаве за учешће на јавном огласу подносе се на прописаном обрасцу – Пријава на јавни оглас која се налази у просторијама суда и на интернет страници овог суда.

 

Неблаговремене, неразумљиве и непотпуне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају услове из јавног конкурса неће бити предмет разматрања.

 

 

************

 

ЈУ ОШ “СТЕВАН ДУШАНИЋ” ПРИБИНИЋ

74 276 ПРИБИНИЋ

 

ЈАВНИ КОНКУРС

за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе “ Стеван Душанић” Прибинић

I - Предмет

Школски одбор Јавне установе Основне школе “Стеван Душанић” Прибинић, расписује јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе Основне школе “Стеван Душанић” Прибинић.

 

II - Опис послова

Директор школе је одговоран за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе. Директор за свој рад одговара Влади, школском одбору и министру.

 

III - Мандат

Школски одбор разматра пријаве кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора, потом документацију и списак кандидата који испуњавају услове конкурса доставља министру, у року од осам дана од дана разматрања пријава.

На приједлог министра Влада именује за директора једног од кандидата са претходне алинеје.

Мандат директора траје четири године и почиње од дана ступања на дужност.

 

Општи и посебни услови за пријем у радни однос

 

IV – Услови за учешће на конкурсу

За директора Јавне установе Основне школе “Стеван Душанић” Прибинић, може бити изабрано лице које испуњава услове утврђене Законом о раду (“Службени гласник РС”, број 01/16), Законом о основном образовању и васпитању (“Службени гласник РС”, број 44/17 и 31/18), Правилником о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (“Службени гласник РС”, број 49/18) и Статутом школе, и то:

 

1. Општи услови:

• да је држављанин Републике Српске и Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

• да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте,

• да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

 

2. Посебни услови:

За директора школе може да буде изабран наставник или стручни сарадник који:

• Има завршен први циклус студија у трајању од четири године и остварених најмање 240 ECTS бодова или еквивалент или испуњава услове у складу са чланом 177. став 1. и 2. Закона о основном образовању и васпитању (“Службени гласник РС”, број 44/17 и 31/18).

 

• Има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из претходне ставке.

• Није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

 

3. Поред општих и посебних услова које кандидат мора да испуњава, за директора не може бити изабрано лице на које се односи члан 9. став 1. Устава Босне и Херцеговине, односно ниједно лице које служи казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и ниједно лице које је под оптужницом тог суда, а није се повиновало налогу да се појави пред судом.

 

В Потребна документација

Кандидат који конкурише за радно мјесто директора школе уз потписану пријаву на конкурс прилаже сљедећа документа:

1. Диплому о завршеној стручној спреми,

2. Потврду којом доказује да има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у школи након стицања дипломе,

3. Љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима, које прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност,

4. Увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

5. Увјерења да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем,

6. Приједлог програма рада директора у наредном четворогодишњем мандату,

7. Препоруку ранијег послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

8. Кратку биографију са подацима о претходним пословима и развоју каријере у струци и оствареним резултатима у раду.

 

Кандидати су дужни документе доставити у оригиналу или овјереној фотокопији.

 

VI - Рок за учешће на конкурсу и начин достављања пријаве

Пријаве се могу доставити у затвореној коверти, лично или поштом препоручено на адресу: Јавна установа Основна школа “Стеван Душанић” Прибинић, 74276 Прибинић, са назнаком “Пријава на конкурс за избор директора школе”

(НЕ ОТВАРАТИ).

Рок за подношење пријаве је 15 дана од дана објављивања посредством Завода за запошљавање Републике Српске.

Неблаговремене и непотпуне пријаве, као и неовјерене фотокопије приложене документације, неће се узети у разматрање.

 

VII – Напомене

Школски одбор ће писменим путем обавијестити све учеснике о одлуци Владе Републике Српске о избору директора ЈУ ОШ “Стеван Душанић” Прибинић, у року од осам (8) дана од дана достављања рјешења школи.

*******************

 

ЈУ ОШ “ШАМАЦ” ШАМАЦ

ДОСИТЕЈА ОБРАДОВИЋА 4

76 230 ШАМАЦ

 

КОНКУРС

за избор и именовање директора

Јавне установе Основне школе “Шамац” Шамац

 

I - Опис послова

 

Директор школе руководи радом школе и одговоран је за законитост рада и успјешно обављање дјелатности школе. За свој рад одговара Школском одбору и министру просвјете и културе Републике Српске.

Директор школе одговаран је и за обављање осталих послова утврђених Законом о систему јавних служби и Статутом школе.

 

II - Мандат

Директор школе се бира на период од 4 (четири) године .

 

III – Статус

Директор школе заснива радни односи и своја права из рада и по основу рада остварује у складу са општим и посебним законима, колективним уговорима, Статутом Јавне установе Основне школе “Шамац” Шамац те Правилником о раду.

 

IV - Услови за учешће на конкурсу

За директора може бити изабран наставник или стручни сарадник који испуњава опште и посебне услове.

1. Општи услови

- да је држављанин БиХ

- да је пунољетан

- да је здравствено способан

 

2. Посебни услови:

- да има завршен први циклус студија у трајању од четири године и најмање 240 ECTS бодова или еквивалент, односно да испуњава услове из члана 177. тачка 2. Закона о основном васпитању и образовању (“Службени гласник Републике Српске” број 44/17, 31/18),

- има најмање пет година радног искуства као стручни сарадник или наставник на предметима који се изучавају у основној школи након стицања дипломе из тачке 1.,

- није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора, против којег није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања, полног или другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Кандидати који конкуришу за директора школе уз пријаву достављају и сљедећу документацију на основу које се доказује испуњеност општих и посебних услова:

- извод из матичне књиге рођених,

- увјерење о држављанству,

- љекарско увјерење о психичкој и физичкој способности за рад са ученицима,

- диплому о стеченој стручној спреми,

- потврду којом доказује да има пет година радног искуства на пословима из тачке 2. посебних услова,

- увјерење да се против њега не води кривични поступак издато од надлежног суда,

- програм рада директора у наредном мандату,

- препоруку претходног послодавца, односно наставничког вијећа школе у којој је кандидат запослен,

- увјерење да није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора,

- кратку биографију о подацима о кретању у струци и до сада оствареним резултатима рада.

 

Напомена: По правилнику о условима и поступку избора и разрјешења директора основне школе (“Службени гласник Републике Српске” број 49/18, прописано чланом 3. став 1 тачка 3) прописано је да љекарско увјерење о психофизичкој способности за рад са ученицима прилаже само именовани кандидат прије ступања на дужност, док увјерење да кандидат није осуђиван правоснажном пресудом на безусловну казну затвора школа службеним путем прибавља за именованог кандидата, а прије ступања на дужност.

 

Мандат директора траје 4 године и почиње од дана ступања директора на дужност.

 

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

 

Сва документа која кандидат прилаже морају бити оригинал или овјерене копије, не старије од 6 мјесеци и неће се враћати кандидатима.

 

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

 

Школски одбор Јавне установе Основне школе “Шамац” Шамац ће размотрити пријаве свих кандидата и доставити министру просвјете и културе Републике Српске документацију и списак свих кандидата који испуњавају услове конкурса за именовање директора школе.

 

Све учеснике конкурса Школски одбор ће писмено обавијестити у року од 8 дана од дана пријема одлуке од ресорног министарства путем Е-маил поште.

 

Пријаве са потребном документацијом доставити лично или путем поште на адресу Јавна установа Основна школа “Шамац” Шамац, 76 230 Шамац са назнаком “Пријава за избор директора школе.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана