Зграда Банке Српске продата фирми ABC Finance за пет милиона КМ

capital.ba
Зграда Банке Српске продата фирми ABC Finance за пет милиона КМ

Бањалука – Фирма „ABC Finance” купила је данас за 5,03 милиона КМ пословну зграду Банке Српске у стечају у Бањалуци. Ову зграду убудуће ће изнајмљивати МФ банка и Микрофин осигурање, сазнаје портал Capital.

Процијењена вриједност пословног објекта банке на првој лицитацији износила је 8,5 милиона КМ, а на другој 7,6 милиона КМ. Након двије неуспјешне лицитације, почетна цијена додатно је снижена, а ABC Finance данас је за 5.030.739 КМ постао нови власник зграде.

Директор фирме ABC Finance Даниел Драгутиновић потврдио је за capitalда су купили овај објекат те нагласио да ће он бити изнајмљен МФ банци и Микрофин осигурању.

У МФ банци су рекли да ће управе банке и Микрофин осигурања, које су до сада биле распоређене на различитим локацијама у граду, сада бити смјештене у истој згради, чиме ће се додатно унаприједити пословни процеси и побољшати оперативна ефикасност, а тако обезбиједити још бољи услови за даљи развој пословања групације.

“Наши резултати су све бољи. Растемо полако, али сигурно и на здравим основама, уз акционаре који уживају углед, како овдје тако и у Европи. На овај начин МФ банка потврђује своју дугорочну посвећеност клијентима и тржишту на којем је присутна већ осам година, као и своју стратешку опредијељеност да константно расте, шири пословну мрежу и повећава број запослених”, рекли су за Capital у МФ банци.

Осим ове зграде, Банка Српске на данашној лицитацији, која је још у току, на продају је понудила и зграду са опремом у Бихаћу по минималној цијени од 1,18 милиона КМ.

Банка продаје и Бањско рекреативни центар Српске Топлице (Шехер) по минималној цијени од 1,08 милиона КМ, као и бројну другу имовину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана