Србијагас купио Бијељина-гас

Срна
Србијагас купио Бијељина-гас

Бијелјина - Компанија "Србијагас" купила је 80 одсто удјела у компанији "Бијељина-гас" која је основана 2009. године ради гасификације града, рекао је Срни бијељински адвокат Милош Стевановић.

Стевановић, који је постао савјетник генералног директора компаније Душана Бајатовића и "Србијагаса" за њихове инвестиције у Републици Српској и БиХ, оцјењује да се на овај начин потврђује снага веза Српске и Србије и кроз енергетски сектор.

"'Србијагас' има намјеру да заврши пројекат гасификације Бијељине врло брзо, а стратегија компаније је дугорочнија и обухвата ширење пословања у региону, тако да Република Српска има част и задовољство да дочека једног од највећих српских инвеститора који улазе преко Бијељине и сигуран сам да ће наставити своје ширење по цијелој Републици", рекао је Стевановић.

Он је навео да је власник "Бијељина-гаса" 80 одсто била друштвена компанија "Нови Сад-гас", а 20 одсто град Бијељина.

"Партнер из Новог Сада је посљедње три-четири године имао потешкоћа када је у питању финансирање пројекта, а био је дужан и 'Србијагасу', тако да је фактички 'Србијагас' за дио дугова купио компанију 'Бијељина-гас'", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, у "Бијељина-гасу" је већ постављена нова управа и формиран Управни одбор у којем град Бијељина има једног представника, а "Србијагас" четири. 

Стевановић је најавио да ће нови директор "Бијељина-гаса" Блаженка Мандић већ за неколико дана преузети пословање предузећа.

Он каже да и именовање Мандићеве, која је замјеник генералног директора "Србијагаса", показује колика је озбиљност и преданост компаније да заврши пројекат у Бијељини и настави ширење у Републици Српској и БиХ.

Стевановић наводи да је гасовод од Шепка до Бијељине дуг 24 километра и да може врло брзо бити пуштен у рад, те да је мрежа гасовода од 320 километара у граду функционална.

Вриједност пројекта гасификације у Бијељини је 30 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана