Пропала продаја РЖР “Љубија”

nezavisne.com
Пропала продаја РЖР “Љубија”

Бањалука - Аукција на којој је понуђен пакет акција Рудника Жељезне руде Љубија је пропала.

Како је саопштено из Инвестиционо-развојне банке (ИРБ) Републике Српске на аукцији која је била заказана данас правно лице којем је издата потврда за учешће на аукцији није унијело куповни налог за пакет акција.

“ИРБ је запримила документацију за доказивање испуњености квалификационих критеријума од два правна лица из АрцелорМиттал групе. Након анализе и проведеног поступка издата је потврда за учешће на аукцији правном лицу АрцелорМиттал СА Луџембург, које је једино задовољило квалификационе критеријуме за учешће на Аукцији за пакет акција РЖР “Љубија” АД Приједор”, саопштено је из ИРБ-а из којег поручују како ће наставити да раде на продаји државног пакета акција у овом предузећу.

Подсјећамо ИРБ РС је 5. новембра понудила на продајувећински пакет акција (64,99 одсто) РЖР Љубија са чиме се кренуло у реализацију одлуке коју је Влада РС донијела у октобру ове године.

Почетна вриједност државног капитала је 69.020.547,43 КМ  с тим да право учешћа немају државни органи и предузећа у којима је државни капитал већи од 25 одсто укупног капитала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана