Pogon za varenje otvara u Kneževu deset radnih mjesta

Milijana Latinović
Pogon za varenje otvara u Kneževu deset radnih mjesta

Kneževo - Čelinačko preduzeće “Iron tech” uskoro bi trebalo da otvori proizvodni pogon u Kneževu, gdje bi do kraja godine moglo biti zaposleno najmanje deset radnika iz ove nerazvijene opštine.

Pregovori između čelnika ovog preduzeća koje se bavi proizvodnjom opreme za građevinarstvo i rukovodstva opštine Kneževo su u toku, a kako “Glas Srpske” saznaje, pogon bi trebalo da bude otvoren do kraja novembra.

Direktor firme “Iron tech”, koja u Čelincu zapošljava 78 radnika, Dragan Novković rekao je da planiraju da u Kneževu otvore pogon za varenje, te da bi kasnije željeli i da prošire proizvodnju.

- Tražimo adekvatan prostor i radnu snagu. Imamo podršku rukovodstva Kneževa i očekujem da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju - rekao je Novković.

Dodao je kako namjeravaju da zaposle deset radnika metalske struke koji znaju rukovati aparatom za varenje.

- Trebaju nam varioci i svi kandidati koji se prijave za posao proći će obuku u pogonu u Čelincu. Kandidati koji se prijave ne moraju ni biti kvalifikovani. Za vrijeme obuke biće im obezbijeđen prevoz i plata od 500 maraka - istakao je Novković i dodao da je veoma teško doći do kvalifikovanih radnika. 

Načelnik Kneževa Goran Borojević ističe da je suvišno govoriti koliki je značaj otvaranja novih radnih mjesta za ovu malu nerazvijenu opštinu.

- Svako radno mjesto je dragocjeno. U toku su pregovori sa ovom firmom iz Čelinca. Obezbijedićemo im halu u kojoj će pokrenuti proizvodnju, a za dalje ćemo se dogovarati - rekao je Borojević.

On je podsjetio da je Kneževo “oživjelo” nakon što je Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša lani otvorila proizvodni pogon u ovoj opštini, gdje je posao dobilo 200 radnika.

Firma “Iron tech” sa sjedištem u Čelincu uspješno posluje već četiri godine, a lani je njen rad nagrađen plaketom za najuspješnije preduzeće na području opštine. Firma je u potpunosti izvozno orijentisana, a proizvode plasiraju na tržište Italije, Njemačke, Francuske, Belgije i Austrije. 

Zaštitni sistemi

Preduzeće “Iron tech” iz Čelinca, osim građevinske opreme, proizvodi i zaštitne sisteme.

- Proizvodimo zaštitne ograde dužine između dva i dva i po metra koje se koriste prilikom organizacije skupova - rekao je Dragan Novković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana