“Подруми Вукоје” трећи пут најбољи у Загребу

Милијана Латиновић
“Подруми Вукоје” трећи пут најбољи у Загребу

Требиње - “Подруми Вукоје 1982” из Требиња трећи пут заредом добили су признање “Бијели грозд” и тиме задржали мјесто на престолу винског туризма у региону.

Престижно признање за најбољу винарију у подручју ено-гастро туризма директору “Подрума Вукоје 1982” Радовану Вукоји уручено је на 13. Загреб “VINOcom” интернационалном фестивалу вина и кулинарства који је 22. новембра одржан у хотелу “Еспланада”. Награду “Бијели грозд” додјељује удружење за културу стола Г.Е.Т. које прати рад и успјехе винарија на пољу винског туризма и све остале активности које доприносе развоју винске културе.

Награда “Бијели грозд” дошла је на крају једне од најуспјешнијих година за компанију која је већ четврту деценију лидер у виноградарству и винарству у региону.

Радован Вукоје истиче да је “Бијели грозд” најбоља потврда континуираног рада и улагања, али и обавеза да се у наредном периоду вински туризам подигне на још већи ниво.

- У чаши вина треба да осјетите и земљу на којој лоза расте, лозу и човјека тога краја и то је оно што нас издваја од осталих. Титулом најбољих у регији и Требиње је постало престоница ено-гастро туризма ове регије. Вински путеви доводе велики број туриста у наше крајеве, а квалитет је оно чиме се поносимо - истакао је Вукоје.

Додао је да су “Подруми Вукоје” позицију лидера у винском туризму у региону учврстили и кроз манифестацију “Салон жилавке” која је лани окупила новинаре из више од 70 редакција са подручја бивше Југославије.

- Квалитет наших производа је на највишем нивоу, а о томе говори и чињеница да смо ове године први пут изашли и на азијско тржиште, те смо у Кини освојили четири златне медаље и трофеј за најбољу винарију - рекао је Вукоје.

Врхунска вина ове винарије награђена су до сада са више од 500 златних медаља на регионалним и свјетским смотрама.

- “Подруми Вукоје” су локомотива развоја не само винарства и туризма него медитеранске производње на подручју Херцеговине, а тиме и РС. Од ове године почели смо производити и дестилат од грожђа - рекао је Вукоје.

Ова винарија је са својим угоститељско-туристичким објектима “Винска галерија”, “Вила Пегола” и “Виноградарева кућа” одавно уцртана у свим туристичким и винским рутама, а то доказују утростручени бројеви винских ходочасника и хедониста који су уживали у разноврсности понуде и врхунским винима из овог највише награђиваног подрума у регији.

Нове могућности

Међународно признање “Бијели грозд” заједно са свим осталим које су примили “Подруми Вукоје 1982” још једном доноси велики успјех требињској туристичкој заједници, као и туристичкој понуди регије и земље. Такође и отвара нове пословне могућности на подручју угоститељства и туризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана