“Орао” шири крила ка новим пројектима

Љиљана Алексић
“Орао” шири крила ка новим пројектима

Бијељина - Акционарско друштво за производњу и ремонт “Орао” из Бијељине представило је јуче свој рад и капацитете представницима 24 компаније из групације одбрамбене индустрије Србије.

Вршилац дужности генералног директора “Орла” Биљана Марковић казала је да је ријеч о веома озбиљном скупу који потврђује чињеницу да та компанија има намјеру да проширује своје капацитете у домену цивилног ваздухопловства у будућности, али првенствено у области машинске индустрије.

- “Орао” је један од капацитета намјенске индустрије у Српској који је опстао захваљујући ангажовању свих наших људи, а поготово бившег руководства. “Орао” баштини традицију дугу 75 година, а ове године тај јубилеј ћемо и обиљежити - рекла је она.

Истакла је да је јучерашњи скуп организован заједно са Министарством одбране Србије и да је први такав не само у Српској него и у Србији.

- Скупу су присуствовали представници компанија које раде различите ангажмане за потребе одбрамбене индустрије Србије и оне су ангажоване првенствено да задовоље капацитете намјенске индустрије и одбрамбених технологија Војске и Министарства одбране Србије. И “Орао” је једна од тих компанија, која највећи дио послова обавља за потребе овог министарства, а ради се о ремонту и производњи резервних дијелова за турбомлазне  моторе - навела је Марковићева.

Под једним кровом у Бијељини нашли су се представници бројних компанија, којима је “Орао” презентовао свој рад.

- Представници страних фирми кажу да ријетко на једном мјесту могу пронаћи све оно што “Орао” нуди, почевши од опште машинске обраде до ремонта и одржавања по лиценцама руских и “Ролс-Ројсових” технологија - рекла је она. Крајњи циљ није само представљање компаније “Орао”, него и добијање нових послова и да се изњедре нови заједнички пројекти којима ће се аплицирати ка Министарству одбране.

- Желимо да са овог скупа изађу бројне користи за “Орао”, али и за сусједну Србију - додала је прва жена компаније.

Ђорђе Пецељ из “Застава ковачнице” АД Крагујевац присуствовао је презентацији у Бијељини.

- Дошли смо у “Орао”, фирму коју од раније познајемо с циљем да успоставимо већи ниво сарадње јер они нуде много интересантних ствари и технички и технолошких за наше процесе - навео је он и додао да “Орао” има доста развојних ствари о којима ће директно разговарати.

Зоран Лубура из Холдинг компаније “Јумко” сматра да је скуп велика шанса за развој сарадње.

- “Јумко” из Врања је у последње време направио изузетан помак и има намеру да прошири своје капацитете и на простор Српске - нагласио је Лубура.

Запослени

“Орао” запошљава 405  радника, а статистика показује да је квалификациона структура веома добра јер у компанији ради велики број квалитетних кадрова, машинских и електроинжењера. Идеја ове компаније је да пружа и услуге друге природе, као што је галванско-хемијска заштита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана