Од наредне године електронска пријава ПДВ-а и акциза

Срна
Од наредне године електронска пријава ПДВ-а и акциза

Бањалука - Управа за индиректно опорезивање БиХ (УИО БиХ) позива све порезне и акцизне обвезнике у Босни и Херцеговини, који још увијек нису, да што прије поднесу захтјев за регистрацију за кориштење електронских услуга, прије свега електронско подношење ПДВ и акцизних пријава.

Од почетка 2019. године сви порезни обвезници ће морати искључиво електронским путем подносити ПДВ и акцизне пријаве, те неће постојати могућност достављања пријава у папирном облику. С обзиром на чињеницу да је остало још само три мјесеца да сви порезни обвезници изврше регистрацију за електоронско подношње ПДВ и акцизних пријава, из УИО позивају исте да што прије поднесу захтјев за регистрацију путем Е-ПОРТАЛА Управе за индиректно опорезивање.

Пријава се може извршити на линку https://e-porezi.uino.gov.ba:4443/

“Позивамо све оне обвезнике који још нису извршили регистрацију да то ураде што прије, како не би дошли у ситуацију да од почетка 2019. године не могу подносити своје ПДВ и акцизне пријаве и тако уђу у прекршај уз финансијске санкције”, саопштено је из УИО БиХ.

Комплетна информација и упутства за регистрацију на Е-ПОРТАЛ, као и за подношење пријава налазе се на веб страници УИО.

За сва додатна питања обвезници, могу контактирати  ПДВ инфо линију на број телефона 051/335-256, 051/335-257, 051/335-197, 051/335-201, 0513/335-363.

“Кориштењем електронских услуга УИО, сви порезни обвезници ће моћи на једноставнији и ефикаснији начин користити права и извршавати обавезе по основу индиректних пореза. У сваком тренутку имаће приступ својим подацима на Е-ПОРТАЛУ, прије свега подацима који се воде у Јединственом регистру обвезника индиректних пореза, подацима са порезне картице, тако да ће моћи видјети све своје прокњижене порезне пријаве, порезне уплате и сл. УИО на овај начин отвора ново поглавље у комуникацији са порезним обвезницима”, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана