Мирослав Маринковић, предсједник Синдиката Фабрике дувана Бањалука: Ништа од купца, Бугари не планирају производњу

Срна
Мирослав Маринковић, предсједник Синдиката Фабрике дувана Бањалука: Ништа од купца, Бугари не планирају производњу

Бањалука - Представници Синдиката Фабрике дувана Бањалука упутили су допис премијерки РС Жељки Цвијановић и затражили да Влада хитно реагује, јер бугарски власник фабрике у писму ресорном министарству ништа није прецизирао о будућем статусу предузећа.

У допису "Булгартабака" министру пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стеви Мирјанићу наведено је да су процијенили да су шансе да се појави стратешки инвеститор у Фабрици дувана Бањалука у блиској будућности занемариве.

Предсједник Синдиката Фабрике дувана Бањалука Мирослав Маринковић рекао је да запослени једино рјешење за превазилажење проблема виде у Влади. Он је подсјетио да је "Булгартабак", као власник Фабрике дувана Бањалука, преузео обавезу да до 26. марта достави писани одговор Влади о томе да ли продаје предузеће и по којој цијени.

- Једино што су учинили јесте да је извршен притисак на раднике да се изјасне о прихватању стимулативне отпремнине због споразумног престанка радног односа. Из тога јасно произлази да су намјере послодавца да не планира наставак производње нити продају фабрике - каже Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана