Које су најскупље куће у БиХ

nezavisne.com
Које су најскупље куће у БиХ

Сарајево, Бањалука - Уколико у сламарици имате завидну своту новца, моћи ћете себи да приуштите неку од луксузних кућа, које су путем огласа на продају понуђене по цијенама које сежу и до више од два милиона марака.

Тако се на интернету на страници OLX налази оглас путем којег се продаје луксузна кућа у Грбавици за чак два и по милиона марака.

“Површина куће је 530 квадрата, а површина окућнице је 490 квадратних метара. Кућа се састоји од четири спрата, а трећи спрат се састоји од великог дневног боравка с излазом на терасу, трпезарије с простором око степеништа, кухиње с мањом трпезаријом и балконом, ходника и WC-а”, наводе у огласу за продају луксузне куће у сарајевском насељу Грбавица, те додају да је кућа реновирана.

Како стоји у овом огласу, четврти спрат се састоји од три спаваће собе, од којих је једна с мастер бедроом купатилом и балконом, оставом - гардеробером, а кућа посједује и гаражу за један велики и један мањи аутомобил, као и паркинг испред гараже.

Осим ове луксузне куће, о којој многи могу само сањати, ту је и кућа у Вогошћи, која је на продају понуђена за 1.450.000 КМ.

“Продајем кућу у Вогошћи. Површина окућнице износи три дунума, а у рачун може и стан у вриједности до 200.000 КМ”, наведено је у огласу.

Још једна у низу луксузних кућа милионске вриједности је и она у бањалучком насељу Росуље, чија цијена прелази 1,2 милиона КМ.

“Кућа се налази на 504 квадратна метра земљишта. Објекат је величине 286 квадратних метара. У потпуности опремљена двоспратница с помоћним објектима, мјестом за роштиљ, као и вањским тушем. Унутрашњост куће намјештена, финска сауна у приземљу са сопстевним купатилом, савремена кухиња с уградним елементима. Велика дневна просторија, гардеробер, купатило, WC и гаража у приземљу. Спрат куће опремљен с три велике собе са два купатила, гардероберима и оставом. Кућа нове градње, саграђена 2016. године”, стоји у огласу за продају.

Како наводе, улазна капија и гаража су на даљинско отварање, а гријање је из три извора, и то соларно, топлотном пумпом и електрокотлом.

“Овај систем гријања љети пружа могућност расхлађивања. Надзор камером. Кућа је комплетно завршена и намјештена и као таква се и продаје”, наводи се у овом огласу.

За оне који желе да њихов дом буде породична луксузна вила са спа центром, у Сребренику, мораће да издвоје 1,1 милион КМ.

“Атрактивна породична вила изграђена по најсавременијим грађевинским стандардима, укупне стамбене површине 660 квадратних метара, изграђена на земљишној парцели површине 5.800 квадратних метара. Некретнина се налази у мирном резиденцијалном дијелу Сребреника у близини центра града. Одликује се највишим квалитетом градње, функционално расподијељеним простором и одличном локацијом”, стоји у огласу.

Како је наведено, у новоизграђеном дијелу објекта налази се јединствен затворени спа центар с комплетном инфраструктуром (базен, масажни базен, сауна, тоалети и купатила).

“У склопу комплекса се налазе и помоћни објекти. Квалитетна кована метална ограда се простире дуж читавог имања, а улаз у имање је контролисан даљинском контролом, видео-надзором и алармом”, наведено је у огласу.

У Агенцији за некретнине “My Space” Сарајево су казали за “Независне” да су овакве некретнине на продају понекад и по неколико година.

“Мали је број купаца за овакве некретнине. Њиховој цијени доприносе локација, врста градње, као и сам садржај те некретнине, почевши од дворишта, шта се ту конкретно налази, какав је квалитет градње. Постоје бројни фактори који утичу на цијену ових кућа”, истакли су у “My Space”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана