Још неке авио-компаније заинтересоване за сарадњу с Аеродромом Бањалука

Срна
Још неке авио-компаније заинтересоване за сарадњу с Аеродромом Бањалука

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић очекује повећање броја дестинација и заинтересованост авио-оператера за успостављање линија са бањалучког аеродрома, након што сутра ирска авио-компанија "Ryanair" успостави ваздушни саобраћај из Бањалуке.

Трнинић, који ће сутра у 10.10 часова на Аеродрому "Бањалука" присуствовати свечаном дочеку првог лета компаније "Ryanair" на линији Стокхолм-Бањалука-Стокхолм, рекао је Срни да су се послије ове јавиле још неке компаније које су заинтересоване за сарадњу.

"Надам се да ће постојати велико интересовање путника, пословних људи, наших радника у иностранству и туриста и да ће број дестинација бити проширен", истакао је Трнинић.

Директор Аеродрома "Бањалука" Душко Ковачевић вјерује да ће наредне године број путника на бањалучком аеродрому бити већи од 100.000.

"За нас је сутрашњи дан један од најзначајнијих. Највећа нискотарифна авио-компанија у Европи успоставиће летове из Бањалуке, што ће донијети огромну добити Бањалуци, Републици Српској, али и БиХ", рекао је Ковачевић.

Сарадња са "Рајанером" биће озваничена сутра слијетањем на бањалучки аеродром првог авиона на линији Стокхолм-Бањалука-Стокхолм, а, осим са пријестоницом Шведске, ова авио-компанија повезаће Бањалуку и Српску са Бриселом у Белгији и Мемингеном у Њемачкој.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу РС представља нови портал широм Српске по градовима, то је онај портал за лаксе пословање, гдје се на једном мјесту налазе сви подаци који су некоме потребни за почетак пословања. Ово ти је данашњи текст о промовисању тог портала:
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана