Dva “despota” stižu u MUP Srpske

Milijana Latinović
Dva “despota” stižu u MUP Srpske

Banjaluka - Prva dva serijska modela oklopnog vozila “despot” uskoro će biti isporučena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdio je za “Glas Srpske” generalni direktor preduzeća “Tehnički remont Bratunac” Slavenko Ristić.

On je istakao da će ta dva modela biti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner”, koji će biti održan od 25. do 28. juna u Beogradu.

- Odmah nakon sajma vozila će biti isporučena MUP-u. Prototip vozila koje smo predstavili za Dan Republike Srpske pretrpio je oko 50 izmjena. Završili smo sva neophodna testiranja i prvi serijski modeli “despota” biće predstavljeni na sajmu - kazao je Ristić.

Pojasnio je da su određenim promjenama vozilo približili međunarodnim standardima.

- Farovi vozila su postavljeni niže u odnosu na prototip, prednji dio “despota” je sužen, dodali smo prozore na zadnje rampe i otvore za evakuaciju - istakao je Ristić i dodao da vozilo ima tri nivoa zaštite i po svojim performansama može parirati onim proizvedenim širom svijeta.

Ristić je istakao da će na sajmu u Beogradu, koji se održava svake druge godine, predstaviti i svoju liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje.

Govoreći o poslovanju preduzeća, Ristić ističe da je investiranje u postrojenja i dalje prioritet.

- Kontinuirano ulažemo u mašine i znanje. U iduće dvije godine planiramo da uložimo minimalno deset miliona maraka jer, ako želimo biti konkurentni na svjetskom tržištu, samo savremenom tehnologijom možemo doći do zacrtanih ciljeva - istakao je Ristić.

Dodao je da ovo bratunačko preduzeće zapošljava oko 200 radnika, a u čitavom sistemu kompanija, koje, osim u Bratuncu i Bijeljini, posluju i u Africi, Dubaiju i Švajcarskoj, radi oko 1.000 zaposlenih. Ristić je naglasio da je planirano da do kraja godine zaposle još dvadesetak radnika u Bratuncu.

Govoreći o posjeti predstavnika vijetnamske korporacije “Sapa tale grup”, koji su prošle sedmice obišli “Tehnički remont Bratunac”, istakao je da je ta firma zainteresovana da predstavlja bratunačko preduzeće ne samo na azijskom tržištu, nego i šire.

- Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, trebalo bi da do kraja godine realizujemo jedan ili dva projekta sa kolegama iz Vijetnama - rekao je Ristić, ne želeći da iznosi detalje o kakvim je projektima riječ.

Pištolj

Slavenko Ristić je istakao da će “Tehnički remont Bratunac” na beogradskom sajmu predstaviti i pištolj “RS 9”.

- Planirali smo do kraja godine MUP-u Srpske isporučiti i određene količine tog pištolja. Osim toga, “RS 9” biće isporučen i našim klijentima u Africi i Njemačkoj - rekao je Ristić i dodao da izrađuju dva modela tog pištolja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana