Државне акције “Љубије”јури једна компанија

В. К.
Државне акције “Љубије”јури једна компанија

Бањалука - Инвестиционо-развојној банци (ИРБ) Републике Српске је, у предвиђеном року, једно заинтересовано лице доставило документацију којом треба да докаже испуњеност критеријума прописаних за учешће на аукцији, на којој ће крајем овог мјесеца на продају бити понуђен државни капитал у Руднику жељезне руде (РЖР) “Љубија”.

Потврдили су то у петак “Гласу Српске” у тој институцији и додали да ће у наредним данима достављена документација бити под њиховом лупом.

- Документација ће бити прегледана и анализирана с циљем провјере испуњености квалификационих критеријума и у складу са њима и евентуалног издавања потврде заинтересованом лицу која му омогућава учешће на аукцији - казали су у ИРБ-у и додали да поновног пролонгирања датума одржавања аукције неће бити.

Рок за достављање документације за учешће на аукцији на берзи истекао је у четвртак, а аукција на Бањалучкој берзи је заказана за 30. јануар, иако је првобитно требало да буде 17. децембра прошле године.

Одлуком о продаји дефинисано је да је вриједност комплетног пакета 69,02 милиона КМ, а према ранијим најавама за акције је требало да се надмећу стари ривали - израелска компанија “Израели инвестмент груп” и позната компанија “Арселор Митал”, са којом РЖР има заједничко предузеће у Приједору “Арселор Митал”, а које је чекало зелено свјетло од врха.

Директор приједорске компаније Младен Јелача у петак је истакао да мисли да су доставили документацију, док са директором израелске компаније Евгенијем Зотовим нисмо успјели да ступимо у контакт. Зотов је, на дан када је истицао рок за пријаву казао за “Глас Српске” да чекају још неке детаље.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана