Дрва на лагеру чекају зиму

Милијана Латиновић
Дрва на лагеру чекају зиму

Бањалука - Предузеће “Еко-топлане” Бањалука увелико се припрема за предстојећу сезону гријања, а више од 60 одсто дрвета потребног за гријање обезбијеђено је на домаћем тржишту и лагеровано у новооснованом логистичком центру.

У овом предузећу истичу да дрвни сортимент обезбјеђују у складу са планом набавке.

- У складу са временским условима и динамиком рада предузећа “Шуме Српске” очекујемо да ће до краја године бити обезбијеђен дрвни сортимент за комплетну сезону гријања 2018/2019. - навели су у предузећу “Еко-топлане”.

У сусрет новој сезони “Еко-топлане” раде пуним капацитетом и на оспособљавању и модернизацији дистрибутивне мреже. Најобимнији посао је, како наводе, оспособљавање, санација и модернизација дистрибутивне мреже с циљем да грађани имају квалитетније гријање, а предузеће мање губитке.

- Осим редовног ремонта производних постројења на биомасу, новог објекта “Еко-топлана”, погона на Старчевици и Кочићевом вијенцу, као и котлова на мазут, ради се и санација дистрибутивне мреже и модернизација система управљања - навели су у “Еко-топланама”.

Истичу да је планирано да у наредном периоду модернизују 34 подстанице највеће снаге, које обухватају 27 одсто укупног протока мрежне воде.

- Осим тога, у ове подстанице биће постављен нови СЦАДА систем управљања, захваљујући чему ће бити успостављена аутоматска контрола управљања на основу спољашње температуре и потреба корисника. Уз пројекат модернизације планирана је и набавка специјализованог софтвера за оптимизацију, планирање и управљање системима даљинског гријања. Укупна вриједност ове инвестиције је око 1.5 милиона КМ - додали су у овом предузећу.

Подсјетили су да је санирана и главна вреловодна пумпна станица и омогућено потпуно одвајање сваког магистралног вреловода од система на безбједан начин, како би се омогућило правовремено откривање и отклањање кварова на дистрибутивној мрежи.

Инфо линија

“Еко-топлане” су увеле бесплатну инфо линију 0800/502-12 која је активна сваким радним даном од 7.30 до 15.30 часова, а корисници могу послати и мејл на [email protected] или посјетити Кориснички центар у улици Булевар војводе Живојина Мишића 32. Однедавно је активна и интернет страница www.ekotoplanebanjaluka.com, на којој осим основних информација о “Еко-топланама” и дјелатности коју обавља, посјетиоци могу редовно пратити и активности које предузеће спроводи у сусрет новој сезони гријања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана