“Алумина” из Зворника најуспјешније велико предузеће у Српској

Срна
“Алумина” из Зворника најуспјешније велико предузеће у Српској

Бањалука - Команија “Алумина” из Зворника освојила је прво мјесто у категорији најуспјешнијих великих привредних друштава у Републици Српској у прошлој години, у оквиру манифестације коју је у Бањалуци организовала Привредна комора Српске.

Признање у овој категорији освојила су и предузећа “Млијекопродукт” из Козарске Дубице и предузеће “Сим техник” из Котор Вароша, а награде им је уручила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

У оквиру манифестације “Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2018. годину”, у категорији средњих предузећа најуспјешнија су “Вендом” из Лакташа, “Рашевићи” из Бијељине и “Телегруп” из Бањалуке, којима је награде уручио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић уручио је награде у категорији малих привредних друштава, а награђени су “Фармавит” из Љубиња, “Кинг” из Добоја, “Владраг” са Пала, “Кромекс” из Приједора и “Танасић” из Бијељине.

Предузећа која су имала значајну инвестицију и допринијела запошљавању су “Дермал Р” из Котор Вароша, “Колектор ЦЦЛ” из Лакташа и “Боксит” из Милића, а признања им је уручио министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић је награде за допринос развоју корпоративне друштвене одговорности у прошлој години уручио “М:телу” из Бањалуке, “Мири” из Приједора и Мљекари “Пађени” из Билеће.

У категорији за допринос развоју женског предузетништва награђени су директор компаније “Микропек” из Бањалуке Жељка Кркошка, директор компаније “РС силикон” из Мркоњић Града Јелена Куриџа, те директор компаније “Сим пром” из Дервенте Љиљана Суботић, а награде им је уручио члан стручне комисије Јасмин Комић.

Посебно признање за остварени извоз у прошлој години додијељено компанији ЕФТ Рудник и термоелектрана “Станари”, а за допринос развоју туризма припало је Олимпијском центру “Јахорина”.

За отварање малих линија и повезивање Републике Српске са значајним европским дестинацијама посебно признање додијељено је “Аеродромима Републике Српске”.

Посебно признање за интернационализацију пословања привредних субјеката из Републике Српске додијељено је “Елнос групи” из Бањалуке, а за допринос привредном развоју изразито неразвијених општина предузећу “Термал инт” из Лопара.

Посебна признања уручила је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана