“Аеродроми” улажу 585.000 у возни парк

Маријана Миљић
“Аеродроми” улажу 585.000 у возни парк

Бањалука - “Аеродроми РС” планирају у овој години да за обнову возног парка издвоје пола милиона марака без ПДВ-а, а тај новац биће утрошен за куповину аутомобила, минибуса, санитетског и теренског возила.

У плану јавних набавки овог јавног предузећа за 2018. годину наведено је да ће “Аеродроми” посегнути за куповином минибуса за превоз радника и путничког аутомобила, а за то ће бити утрошено 150.000 КМ. “Аеродроми” имају у плану да набаве и половно санитетско и теренско возило, за која је у плану набавки предвиђено 350.000 марака.

Куповина возила је планирана за треће тромјесечје ове године, а предузеће намјерава да обезбиједи новац из сопствених прихода и субвенција које добијају од Владе. У “Аеродромима” су казали да су аутомобил и минибус које тренутно посједују дотрајали и са пређених више од 290.000 километара неадекватни за превоз радника.

- Због безбједности запослених, потребно је набавити нова возила. Теренско возило набављамо за кретање изван путева и асфалтираних површина неопходног ради прегледа и заштите аеродромског комплекса, између осталог, од дивљачи и птица - казали су у “Аеродромима РС”.

У овом предузећу истичу да имају приручник чији је дио и правилник о медицинској служби.

- На аеродрому постоје опремљена санитетска служба и адекватан кадар у складу са ваздухопловним прописима Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ (БХДЦА). Сходно томе, морамо имати санитетско возило јер је постојеће дотрајало - казали су у “Аеродромима РС”.

Поред издвајања 500.000 марака за обнову возног парка, “Аеродроми” планирају да додатних 120.000 марака без ПДВ-а усмјере за поправку ватрогасног возила. И ови послови планирани су за трећи квартал ове године, а новац ће такође бити обезбијеђен из властитих прихода и од Владиних субвенција.

Саобраћај с “Аеродрома РС” требало би коначно да заживи од јесени ове године, од када су најављени летови једне од највећих европских компанија “Рајанер” из Бањалуке ка аеродромима у Бриселу, Стокхолму и Мемингену. У плану је да авиони “Рајанера” два пута седмично саобраћају ка овим дестинацијама.

Возила за пртљаг

“Аеродроми РС” су у овогодишњем плану набавки предвидјели и куповину вучних степеница за укрцавање путника у авион и за њих ће бити издвојено 70.000 марака без ПДВ-а.

Поред тога, планирана је и куповина вучних возила за превоз пртљага, за које је предвиђено 150.000 марака. Ове набавке предузеће је планирало за посљедње овогодишње тромјесечје.

Набавка возила у 2018. години

* аутомобил

* минибус

* санитетско

* теренско

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана