Премијерно приказано остварење о “Електричном оргазму”: Прошлост бенда за дане будућности

Глас Српске
Премијерно приказано остварење о “Електричном оргазму”: Прошлост бенда за дане будућности

Документарни филм “Електрични оргазам за људе будућности” ауторке Марије Вукић премијерно је приказан у “Комбанк дворани” на затварању 12. међународног фестивала документарног фестивала “Белдокс”, у присуству великог броја пријатеља и колега славног бенда.

Пратећи “Електрични оргазам” на прекоокеанској турнеји у прољеће 2018. године Вукић је приказала портрет једног од најпопуларнијих и најдуговјечнијих рок бендова на просторима бивше Југославије.

Открила је занимљиве и мање познате детаље који су чинили њихову 39 година дугу каријеру.

Није се руководила тиме да то буде биографски филм и да помиње чињенице познате јавности, јер су то приче које потпадају под појам опште културе, већ је више настојала да покаже чланове бенда као карактере.

- Препустила сам њима да враћањем у прошлост сагледају себе, своје бивствовање у бенду, где су били тада, где су сада и које су то интегративне споне - рекла је Вукићева.

Фронтмен Срђан Гојковић Гиле каже да се никада нису претјерано бавили својим трајањем, већ су од данас до сутра радили најбоље што су могли и да је можда управо у томе тајна њихове скоро 40 година дуге каријере.

- Филм је већим делом сниман на турнеји, а делом и у Београду и у њему говоре бивши и актуелни чланови и једина која никада није била члан бенда, а говори у филму је Аница Добра. Најбитније је што ће људи имати прилику да чују и друге људе шта мисле о бенду и ситуацијама кроз које је бенд пролазио, јер углавном ја дајем интервјуе - објаснио је Гојковић.

С обзиром на то да ауторку познају годинама, Гојковић каже да нису имали никакав гард и да су сви отворено говорили у филму.

Гојковић је изабрао и наслов филм, што је дио стиха једне од првих пјесама “Електричног оргазма”.

- Филм је сниман са намером да га људи гледају у будућности. Ово је будућност у односу на време када је филм сниман и наредних година ће бити све дубља будућност и то ми је пало на памет као згодан назив - рекао је Гојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана