Мућке поново обарају све рекорде

Агенције
Мућке поново обарају све рекорде

Британска хумористичка телевизијска серија “Мућке” , која је једном епизодом поставила рекорд у телевизијској гледаности, сада доживљава нову популарност у форми мјузикла у лондонском Вест Енду.

Британци, оптерећени темом “Брегзита”, радо гледају нову верзију “Мућки” док се носталгично присјећају старих, једноставнијих времена.

Много тога се променило у Британији од када су се Дерек “Дел Бој” Тротер и његов млађи брат Родни током осамдесетих и деведесетих борили за преживљавање на суровим улицама Пекама, у југоисточном дијелу Лондона, препродавајући сваку врсту робе до које су могли да дођу.

“Сада смо у невјероватно поларизованој ситуацији, па је лијепо да се некада вратимо уназад и погледамо ствари кроз наочаре са ружичастим стаклима”, изјавио је Том Бенет, који у мјузиклу игра “Дел Боја”.

Он је рекао да би се могло рећи да су то била “једноставнија, много боља времена”.

“То уопште није тако. Али забавно је. Ово је мјузкл заснован на једној од најбољих комедија које су икада написане”, рекао је Бенет.

Оригинал је био дјело Џона Саливена, чија је способност да прикаже неодољиве губитнике заснована на искуству одрастања у породици из радничке класе у јужном дијелу Лондона.

Он је прихватио посао иза кулиса у ББЦ, а сценарио му је годинама одбијан. Једна епизода “Мућки” је 1996. године привукла рекордну публику од више од 24 милиона људи у Британији, а Саливенова серија је до тренутка када је он умро 2011. године стекла планетарну популарност.

Становници данашњег Пекама су међу онима који сада пуне Краљевски театар Хејмаркет, један од најстаријих у Вест Енду. Мјузикл је дјело Саливеновог сина Џима, који се удружио са глумцем и писцем Полом Вајтхаусом и развио идеје које је оставио његов отац.

Од премијере прошлог мјесеца, за мјузикл је продато 150.000 улазница, а представе су распродате до краја августа.

Тиме је оборен рекорд по брзини продаје улазница у театру. Нове “Мућке” до сада су зарадиле више од осам милиона фунти. Мјузикли су Вест Енду прошле године донели приход од преко 765 милиона фунти, наводи се у подацима Удружења лондонског театра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана