“Мото-фест” спектакл уз ватру и музику

Данко Кузмановић
“Мото-фест” спектакл уз ватру и музику

Међународна изложба, мото-сајам, дефиле, бајкерске игре и други забавни садржаји, те музички програм, били су дио спектакла овогодишњег скупа за све љубитеље двоточкаша, али и све случајне и намјерне посјетиоце.

Смотра за заљубљенике у моторе и рокенрол, прави спектакл уз музику и ватру, трећи по реду “Мото-фест” овог викенда одржан је на бањалучкој тврђави Кастел.

Током двије вечери публика је имала прилику да чује познате и вољене извођаче: “Електрични оргазам”, Горан Баре и “Мајке”, “Атомско склониште”, “Ју група”, “Партибрејкерси” и “Лет 3”.

Овогодишњи “Мото-фест” је поставио љествицу високо, не само за остале мото-скупове него за музичке манифестације уопште. Предобро организован, без икаквих пропуста, пружио је свим посјетиоцима оно што је требало да пружи - добар провод, дружење и одличну музику.

Атмосферу су до усијања довели бацачи пламена испред бине и на зидинама, али и плесачи с ватром, тако да су елементи ватре, уз изузетне наступе, створили једно истински спектакуларно искуство, и за публику и за извођаче.

- Публика је била изврсна. Ту нема дилеме. Имали смо мало техничких проблема, мало сам ја фулао, па су и они фулали, али испало је добро на крају. Људи су нас звали на бис и хвала им на томе - рекао је Горан Баре, који је наступао са саставом “Мајке”.

Сагласан с тим је и Срђан Гојковић Гиле из “Електричног оргазма”.

- Било је супер. Задовољни смо и наступом и публиком. Овим концертом па надаље планирамо да промовишемо наш посљедњи албум “Где смо сад” и цело лето ћемо свирати на разним фестивалима - казао је Гојковић.

Што се тиче цјелокупног доживљаја, друго вече је било најбоље, судећи према публици, која је највише енергије испољила приликом наступа славне “Ју групе”. Феноменалан додатак свему био је ватромет испред Кастела, који је одушевио публику, а “Ју група” је још једном показала да, и након толико деценија каријере, и даље има своју вјерну публику.

- Пријатно сам изненађен зато што смо свирали први. То невероватно прија. Што се тиче публике - феноменална је. Бањалука је увек била стециште рокера и рокенрола и увек су нас добро дочекали овде. Организација је фантастична, нисам доживео да неки бајкерски скуп буде овако организован - рекао је Драги Јелић из “Ју групе”.

Овогодишња манифестација окупила је неколико хиљада бајкера, али и посјетилаца из земље и региона, и судећи по већини прикупљених утисака, оставила позитиван траг што се фестивала и оваквих скупова тиче.

- Манифестација је организована на заиста високом нивоу - од технике до одабира извођача. То нас весели. Бањалука је један интересантан и динамичан град, и то се осјети у реакцији публике и ми смо веома задовољни нашим концертом - потврдио је Зоран Продановић из састава “Лет 3”.

Хуманитарни карактер

Овогодишњи фестивал, као и претходних година, хуманитарног је карактера. Наиме, дио средстава скупљених на фестивалу биће дониран Удружењу обољелих од хемофилије, за сву дјецу која болују од ове болести.

 

“Нуспојаве”

Осим о наступима и атмосфери, било је ријечи и о албумима, а посебну занимљивост испричао је Горан Баре, осврћући се на албум “Нуспојаве”.

- “Нуспојаве” су, колико знам, продаванији албум него “Тешке боје”, али то није албум за дјецу, баке и остале људе, него је за одабрану екипу. Много је мрачан. То тешко пада људима. То сам ја и хтио, да се мало одвојимо од пјевача забавне музике - објаснио је Баре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана