Глумица је све оно што никад не бисте помислили о њој

Агенције
Глумица је све оно што никад не бисте помислили о њој
Глумица је све оно што никад не бисте помислили о њој

Млада глумица Дакота Џонсон (29) рођена је у Тексасу, у породици глумаца. Њен отац је Дон Џонсон, а мајка Мелани Грифит па је Дакота микс различитих националности. Њеним тијелом кола Британска, Норвешка, Шведска и Њемачка крв.

Чак је и Дакотина бака, Типи Херден једна од најпознатијих глумица (глумила у Хичкоковом остварењу “Птице”).


Дакотини родитељи Дон и Мелани, упознали су се веома рано. Дон је имао 22, а Мелани 14 година. Међутим, разлика у годинама и то што су били изузетно млади није их спречила да се упусте у љубавну авантуру. Када је Мелани напунила 18 година, пар се вјенчао. Међутим брак није дуго потрајао.

Мелани и Дон су се развели, а за то вријеме млада глумица се почела забављати са глумцем Стивеном Бауером. Међутим, у центру скандала нашла се Мелани која је раскинула везу, вратила се бившем мужу и родила му кћерку 1989. године.

Али ни та ново-стара љубав није потрајала: Мелани напушта Дон Џонсона 1996. године и почиње да се забавља са Антониом Бандерасом. Због тога је Дакота своје дјетињство провела са два мушкарца (Доном и Антониом) за којима су лудјеле милиони жена.

Дакота има старијег брата Александра и млађу сестру Стелу дел Кармен (кћерку Мелани Грифит и Антониа Бандераса).

Како су године одмицале Дакота је глумила у мањим и већим филмским пројектима, али се бавила и моделингом. У суштини, била је скоро па анонимна све до улоге у филму “Педесет нијанси сиве”.

Елизабет Олсен је одбила главну улогу у овом филму након што је прочитала коментар на књигу који је гласио: “ Једино фанови порнографије ово могу да воле!”

Шејлин Вудли се није допала слаба Анастасија и опис главне улоге је иритирао.

Фелисити Џонс је одбила да се појави у експлицитиним сценама, а Луси Хејл је пристала на кастинг, али се дошавши тамо постидјела и отишла.

На крају Дакота је постала Анастасија Стил и остало је историја. Филмаџије је одушевила њена несрамежљивост. Чак и најобнаженије сцене снимала је слободно и пред свима.

Фановима књиге се није допала Дакота у улози Анастасије. По њима била је премлада за ову улогу и не превише изражајна. Било како било ова улога је младу Дакоту винула у сам врх холивудских глумица.

Приватни живот Дакоте Џонсон се мијењао како је играла у различитим филмовима. Глумица не прича о свом приватном животу и све о чему се говорило проистиче из папарацо фотографија.

Тек у мају 2018. године Мелани Грифит је потврдила да се Дакота забавља са Крисом Мартином фронтменом групер Колдплеј, бившим мужем Гвинет Палтроу, али је замолила новинаре да поштују приватност њене кћерке.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана