Епизода “Игре престола” илегално погледана више од 55 милиона пута

Глас Српске
Епизода “Игре престола” илегално погледана више од 55 милиона пута

Обожаваоци широм свијета са нестрпљењем су ишчекивали премијеру осме и финалне сезоне серије “Игра престола”. На неки начин, прву епизоду осме сезоне гледало је чак милијарду људи, али многе је занимала и друга страна медаље - колико је илегалних прегледа било и колико преузимања путем торената.

Најновија статистика долази нам од једне од најпознатијих антивирус компанија и показује сљедеће: прва епизода сезоне “Winterfell” илегално  је погледана више од 55 милиона пута само у току прва 24 часа, и то 12,2 одсто путем преузимања и 11,3 одсто путем торента.

Док је завршна сезона серије “Игра престола” у току, шокантна је чињеница да је ова серија пиратизована 54.261.910 пута.

- Дистрибутери малвера редовно покушавају да искористе телевизијске емисије које су веома тражене на пиратским сајтовима. Драме и акционе серије су стандардне категорије које су највише циљане, а обично су прве и посљедње епизоде те ​​које привлаче највише гледалаца - а самим тим и пажњу сајбер криминалаца - рекао је главни истраживач за безбједност у антивирус компанији “Касперскy Лаб” Дејвид Ем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана