ЕКВ и даље живи

Глас Српске
ЕКВ и даље живи

Концерт Тање Јовићевић и најувјерљивијег ЕКВ трибјут бенда “Деца из воде” у бањалучком клубу “Руди”, у оквиру пројекта “Сјећање на Милана Младеновића - као да је и даље ту”, окупио је обожаваоце култног бенда ЕКВ и Милана Младеновића. У препуном клубу одјекивале су пјесме поменутог бенда, које су углас пјевали обожаваоци свих генерација, што је показало да ЕКВ и даље живи у срцима многих.

Тања Јовићевић је доказала зашто је један од најпрепознатљивијих вокала с ових простора. Посебна част за бањалучку публику је и то што је пјевачица бенда “Октобар 1864” била и пратећи вокал ЕКВ-а од 1989. до 1993. године. Јовићевићева је учествовала у снимању пјесама са посљедња три албума и наступала је заједно са њима на неколико турнеја. На неки начин била је придружени члан ЕКВ-а, а у том периоду је активно пјевала и у свом матичном бенду “Октобар 1864”, по којем је најпознатија.

Недуго прије почетка концерта публици је представљен кратки документарни филм “Дечак из воде” аутора Марка Новичића, у којем се може чути како Цане (“Партибрејкерси”), Која (“Дисциплина кичме”) и друге познате личности причају о Милану Младеновићу и периоду рада ЕКВ-а, као и какав је његов значај у музици и друштву данас. Услиједила је пројекција видео-спотова и изложба ријетких фотографија ЕКВ-а, који никога нису оставили равнодушним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана