Андреј Пуцаревић и Арсен Чаркић: Ако нема емоција, нема ни умјетности

Данко Кузмановић
Андреј Пуцаревић и Арсен Чаркић: Ако нема емоција, нема ни умјетности

Бањалука - Концерт Андреја Пуцаревића и Арсена Чаркића “Тамо гдје љубав почиње” који је одржан у Банском двору Културном центру отворила је “Тајна вјештина” Златана Стипишића Џибонија, након чега је концерт географски ишао од мора ка сјеверу.

Пуцаревић је за “Глас Српске” казао да су покушали да обухвате цијели регион, и најљепше љубавне пјесме.

- Покушали смо обухватити цијели регион, са најљепшим могућим љубавним пјесмама које које су икада снимљене код нас. Извео сам неколико кавера, и неколико мојих пјесама. За свакога понешто, надам се - казао је Пуцаревић.

А питање “Гдје љубав почиње”, како се овај концерт и зове, Пуцаревић је рекао - у срцу.

- Љубав почиње свима у срцу, свима који имају имало човјека у себи у овом времену. Ми смо покушали да људе кроз пјесме, које су прије тако прављене, доведемо до најдубљих људских емоција, и да их подсјетимо да је љубав једини смисао у овом пролазном животу - рекао је Пуцаревић.

Његов рад прате емоције, које су присутне у сваком тренутку на сцени.

- То је то, ако емоције нема, све губи смисао. Ако нема емоција, и ако је то нешто на силу онда то није умјетност, то је онда бизнис, посао - како ћемо преварити људе, како ћемо им подвалити нешто. Ако је чиста емоција, то се види - истакао је Пуцаревић.

Пуцаревић је нагласио да се много ствари промијенило од времена када је почињао до данас.

- Промијенило се доста ствари. Промијенило се и то што данас снима и пјева ко год себи може омогућити студио, а сви могу омогућити студио у кући. Сви имају приступ интернету и свијет на длану. Сви могу пласирати свој производ сада. То је огромна промјена. Када сам ја почињао није било интернета и “Јутјуба”. Били су фестивали којих данас нема - објаснио је Пуцаревић.

Пуцаревић сматра да постоји пад квалитета у музици у посљедњих неколико година.

- Не волим да кудим колеге, али ја бих волио да данас чујем пјесму која ће мене натјерати да је поново пустим, и да враћам поједине моменте у њој. Мени то страшно недостаје. То се није десило седам-осам година. Нема више ни извођача за које бих могао рећи да једва чекам њихов албум. Све је постало на силу - навео је Пуцаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана