Незаборавно задовољство: Све тајне тантричког секса

zadovoljna.hr
Незаборавно задовољство: Све тајне тантричког секса

Тантра нас учи да секс није само метода постизања физичког задовољства, већ могућност да позитивну сексуалну енергију креативно искористимо у другим подручјима живота.

Током сексуалног односа налазимо се у интензивном стању свијести и подсвијесне концентрације, а уз помоћ тантричких ритуала тај фокус и концентрацију можемо да пренесемо и на остатак свог живота. Тантрички секс функционише по принципу оснаживања сексуалне енергије, стимулације и контроле, а ова комбинација доводи до максималног физичког, али и духовног задовољства.

Припремите простор у којем ћете водити љубав

Окружите се с много угодних јастука и мекане постељине. Украсите простор свијећама без мириса и нека оне буду једини извор свијетла. Тантрички секс по правилу траје дуго, тако да можете припремити и мало освјежење. Флаша воде и нарезано воће даће вам потребну енергију, али слободно се можете освјежити храном и пићем по властитој жељи.

Припремите себе – физички, психички и емоционално

Искуству вођења љубави приступите отвореног ума и срца, без устручавања и срама, са знатижељом и разиграношћу. Можете се истуширати или окупати сами или с партнером, али притом се суздржавајте од додира сексуалне природе. Нека то буде прилика да се максимално опустите прије вођења љубави.

Ријешите се физичке напетости

Сједите у удобни припремљени кутак за вођење љубави, насупрот партнеру. Обоје се растегните како бисте се решили напетости у тијелу.

Заузмите позу

“Yab Yum” традиционална је тантричка поза, врло интимна и пружа осjећај блискости. Мушкарац седи прекрштених ногу, а жена сjеда у његово крило и обухвата га својим ногама. На почетку практиковања тантричког секса у овој фази можете осjећати велико узбуђење због близине ваше и партнерове интимне зоне, али немојте се томе препустити него наставите с припремом.

Успоставите непрекидан контакт очима

У почетку ћете осjећати нелагоду јер без обзира на интимности које дијелимо нисмо склони оваквим “експериментима”. Не постоји временско ограничење за ову фазу, стога се гледајте у очи све год вам не постане потпуно пријатно. Управо је то ниво повезаности коју морате постићи за максимално задовољство, а контакт очима не прекидајте током свих ритуала, као ни током самог чина вођења љубави.

Синхронизујте удисаје с партнером

Успорите дисање и дишите истовремено с партнером. Синхронизујте удисаје и издисаје, а притом се и даље гледајте у очи. Ставите руку на партнерове груди како бисте осјетили откуцаје његовог срца.

Повежите се ријечима

Ово је прави моменат да кажете једно другоме како се осјећате у том тренутку. Подијелите своје мисли, опишите шта највише волите једно на другоме и који потези изазивају задовољство у вама. Будите искрени.

Укључите додире у ритуал

Споро и лагано прстима прелазите преко партнеровог тела како бисте пробудили нервне завршетке и сва чула. Нека ваш партнер ради исто. Спојте усне у пољубац и наставите с додиривањем.

Пређите на масажу

Одлучите ко ће први уживати у њој, а обе стране морају једна другој приуштити исти третман. Прво масирајте леђа, врат, руке и ноге. Тек након неколико минута масирања ових зона пређите на масажу ерогених зона попут задњице, унутарње стране бедара и најинтимнијих дијелова тијела. Запамтите да главна сврха масаже није само сексуално задовољство па у овој фази не размишљајте о постизању оргазма. У овој фази можете слободно и да промените позу.

Ништа не форсирајте

У овој фази тантричког ритуала може доћи до пенетрације, али и не мора. Можете завршити ритуал у великом осјећају блискост с партнером, јер сама пенетрација није фокус тантричког секса него само једна од могућности на путу до задовољства. Најважније је да ни у једном тренутку не изгубите свијест о томе што се догађа. Будите фокусирани на сам чин и на повезаност с партнером како бисте дозволили да се у вама развије енергија која доноси повезаност и задовољство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана