Близу је крај, седам знакова указује на то

Срна
Близу је крај, седам знакова указује на то

Да ли се и вама некад десило да упознате особу за коју сте чврто вјеровали да је “она права”, али како вријеме пролази све вам је теже да будете у односу и безуспјешно покушавате да сачувате искрице те љубави?

 Ово су знаци да сте близу раскида.

Живите као цимери, а не као пар

Ово се често дешава када сте дуже вријеме у вези и пословне или било које друге обавезе постану приоритет. Наравно да не можете да запоставите посао или оставите фрижидер без хране, али када сте посљедњи пут провели квалитетно вријеме као пар? Уколико заиста желите да спасете своју везу, испланирајте заједничке сате у којима ћете заиста уживати.

Више се не смијете заједно као прије

Забава и смијех су главни састојци сваке здраве везе. А уколико се свакодневно не насмијете бар некој његовој шали или заједничкој успомени, у озбиљном сте проблему. Пар који је изгубио жељу за смјхом и не радује се заједничким тренуцима је пар који је већ одавно завршио и само је питање када ћете то себи и признати.

Не можете да се ослободите негативних мисли о вашој будућности

Негативне емоције су надјачале позитивне тренутке и колико год да се трудите да не видите све лоше, једноставно то је једноставно јаче од вас. Чак и када партнер чини све како би вас усрећио, ви то не примећујете или тумачите као нешто лоше. Ако је ово ваш случај, вјероватно вам је потребно савјетовање љубавног терапеута. Он ће вам помоћи да разумијете ваш однос, сазнате узроке проблема у вези и начин да их уклоните. И што је најважније, причајте са својом другом половином, покушајте да сазнате узрок и дођете до заједничког рјешења.

Немате разлога за сукоб и расправу

Вјеровали или не, али уколико нема свађе, нема ни искрене љубави. Притом не мислимо да сваку ситницу користите као повод за расправу, али уколико вас ништа не дотиче и не смета и апсолутно вам је свеједно како се ваш драги понаша, можда је то заправо велики знак да треба да постане БИВШИ.

Не вјерујете као прије

Нећемо да понављамо да је поверење заиста основа здравог односа. Ако не можете да се ријешите опсесивних мисли и у убјеђењу сте да вам партнер није вјеран, поставите себи једно једноставно питање “Шта ја радим у вези са особом којој не вјерујем?” Будите искрени према себи, не мучите себе, али и особу са којом сте у вези. Уколико нема повјерења, нема ни љубави.

Разговарате више са својим пријатељима, него са њим

Ваш драги треба да буде ваш човјек од поверења, скоро једнако као ваши најбољи пријатељи. Треба да сте у могућности да са њим разговарате о било чему (осим можда о оном слатком комшији). Ако се бојите да ће да протумачи погрешно или осуди ваше ставове, онда имате озбиљан проблем у комуникацији, који морате ријешити што прије или заувијек затворите тај ваш мучан однос.

Више га не волите довољно

Изгледа да је ваш однос заиста у невољи, ако сте се пронашли у претходних шест знакова и добро се замислили око овог посљедњег. Осјећате се мање вољено или нисте у могућности да му узвратите љубав као раније. Све ово су знаци да је вријеме да реагујете. Добра је вијест да постоји шанса за опоравак, али на томе морате да радите заједно. Чаробни штапић за срећну везу не постоји. Само парови који напорно раде на свом односу имају право да се надају дуготрајној и здравој вези.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана