Голе сандале највећи хит овог љета

Агенције
Голе сандале највећи хит овог љета
Голе сандале највећи хит овог љета

Британски “Вог” их већ назива највећим трендом за љето 2019. када је у питању обућа, али хоће ли голе сандале заиста имати толику популарност, с обзиром на то да су јако отворене, а нога у њима дјелује голо.

Такозване голе сандале препознатљиве су по минималистичком дизајну и танким каишићима.  У ову категорију можемо да смјестимо све моделе отворених прстију и пета, независно од висине штикле с неколико танких каишића који придржавају ногу приликом ходања.

Пошто су јако отворене, нога у њима дјелује голо. Овакав минимализам многима дјелује несигурно, поготово када су у питању дневне прилике у којима морамо пуно да се крећемо.

Иако могу да буду веома лијепе, голе сандале заправо нису функционалне, па има и оних који сумњају у њихову доминацију у наредним мјесецима. Са друге стране, даме које не воле робусне љетне сандале и преферирају управо такав, једноставан дизајн, ове сезоне уживаће као никада прије, јер понуда минималистичких сандала никад није била тако велика и разнолика.

Судећи по фотографијама инфлуенсерки на “Инстаграму” и коментарима на интернету ове сандале би заиста могле постати хит сезоне, посебно јер их “Вог” тако назива. Познато је да “Вог” диктира трендове и да ће то сигурно утицати на популарност ових сандала.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана