Хороскопски “прљавци”

Агенције
Хороскопски “прљавци”

Било да сте лењи или једноставно не мислите да је то толико важно - постоје хигијенске навике које често не упражњавате често колико би требало, а сваки знак зодијака има своју ману

ОВАН

 

Људи у овом знаку су увијек заузети и “у гужви”. Никад нећете испасти из ритма - што је одлично за радну етику и животне циљеве, али не толико добро за распоред спавања (и укупну ноћну рутину). До тренутка када дан заврши, једва скупите снаге да уклоните шминку с лица, а камоли да отворите посудицу са зубним концем, откинете конац и чистите између сваког зуба три минута.

 

Истина је да је чишћење зубним концем вјероватно најчешће прескочени корак у нечијој ноћној рутини, али избјегавање ће само учинити јутарњи задах горим.

БИК

Волите да се добро опустите, али сте такође врло практични када је у питању куповина. Не вјерујете у расипање, што је добра ствар - осим када је ријеч о производима за хигијену и љепоту.

Наравно, коришћење маскаре неколико мјесеци након датума до којег ју је најбоље искористити није сасвим иста ствар као и пуњење чиније житарица с поквареним млијеком, али рок трајања постоји с разлогом. Бактерије се с временом акумулирају, и не само то, него производи губе снагу како вријеме пролази.

БЛИЗАНЦИ

Са знаком Близанаца као симболом, ваше расположење је увијек промијенљиво. У једном тренутку, узбуђено пролазите кроз продавницу и грабите сваки производ за који знате да ће вам “промјенити живот” - да бисте дошли кући само сат касније и изгубили интересовање или пожељели да сте купили сасвим другу ствар.

Иако не можете да контролишете своју неодлучност, морате да сједнете и усавршите рутину. Разговарајте с лекаром или са стручњаком о томе који производи и које рутинске навике су неопходне ујутро и прије спавања и присилите се да се придржавате дневног режима.

РАК

Мало сте неуредни, али то је дио вашег шарма. Када је ријеч о храни, ваши судови су опрани и кутије од доставе су бачене - али када је ријеч о свему осталом, па...

Будући да сте најосјетљивији, сентиментални знак зодијака, врло вам је тешко да одбаците ствари. Било да је ријеч о потпуно уништеном пару копачки, који вас подсјећа на прву годину када сте заиграли фудбал, или о мноштву празних кутијица од шминке за које једноставно не можете да скупите снагу и да се од њих опростите - ви чувате поприлично безначајне ствари које чине ваш животни простор (а тиме и ваш живот) претрпаним.

Што више смећа имате, то ћете више хаоса привући у свој дом. Такође, зар не желите да се људи друже у вашој соби?

ЛАВ

Лав је краљ зодијака, љубитељ свих забавних и шареноликих ствари. Ви привлачите људе својом љепотом, стилом и харизмом. Будимо искрени, навикли сте да вас људи дочекују раширених руку и раде све за вас.

Једноставно привлачите људе - што значи да нисте навикли самостално да водите рачуна о малим стварима. Дакле, када је ријеч о скидању шминке на крају дана, то је посљедња ствар која вам је на памети. Зашто трошити та додатна три минута на чишћење, када их можете утрошити на “beauty sleep”?

Такође, увијек се осјећате добро када се ујутро пробудите једнако лијепи као и претходне ноћи, али Лавице, ова лоша навика може да зачепи поре и да привуче акне. Опрез!

ДЈЕВИЦА

Дјевице су радохоличари, на прво мјесто стављају студирање и будућност и врло су аналитичне. На производу читају сваку ознаку, од првог састојка до оног који је готово немогуће изговорити (и знају значење сваког појма).

С обзиром на ово богато знање, постоје одређени састојци које једноставно не могу смислити - многе од њих су и пробали, али су брзо одустали и увјерили се да немају учинак. Познато је да су прекритични према себи, желе да виде промјене преко ноћи, а кад се то не догоди, њихово стрпљење према тим производима нестаје.

ВАГА

Ваге су ултимативни друштвени лептир који у сваком тренутку држи ствари у хармонији. То је разлог зашто вам пуца срце на помисао да се вратите у продавницу како бисте обавијестили слатког продавца, који се потрудио око вас, да производ који вам је продао вама не одговара.

Док ваша мама инсистира на томе да вратите производ јер није добар за вас, ви то одбијате да учините. Не можете да поднесете било какву (чак и благу) конфронтацију и супернеодлучни сте.

Ако ништа, барем волите да делите, што значи да ваши пријатељи имају на располагању хрпу производа између којих могу да бирају када спавају код вас.

ШКОРПИЈА

У реду, у реду, Шкорпије - прије него нас нападнете јер сугеришемо да нешто није у реду с тим што превише бринете о својој хигијени, запамтите да опсесија никад није здрава.

Иако је у вашем свакодневном животу важно да се придржавате свог строгог режима бриге о љепоти и да држите ствари чисте и уредне, опсесија бактеријама може постати проблем када сте у туђој кући.

Будући да сте Шкорпија, ви желите да су све ствари постављене како ви желите, али будете ли живјели у страху од бактерија, то ће вас спречити да уживате у свему што вам живот нуди (и вјероватно ћете увредити људе својим понашањем).

СТРЕЛАЦ

Сад ћемо разјаснити једну ствар - коришћење природног дезодоранса је безопасно када се гледа шира слика, оно не узрокује никакве болести. Али, по правилу би вам било боље да уопште не користите дезодоранс.

Знамо да сте повезани с околином на начин на који ниједан други знак зодијака није, и љутито гледате људе који користе нормалне дезодорансе. Али, већину времена када користите природни дезодоранс - све што осјетимо је зној. Зар није боље да вам ми то саопштимо, него да то уради ваша симпатија?

ЈАРАЦ

Јарчеви су врло цијењени због своје одговорне и дисциплиноване природе, али када је у питању ваше здравље, ваша неспособност да ту и тамо потрошите мало више тјера вас да користите производе који нису нужно само јефтини, него и неквалитетни.

Немојте да нас лоше схватите, постоји много случајева у којима је штедња новца вредна и има смисла. Али постоје и друга времена када је апсолутно нужно потрошити више него иначе.

Природни производи су обично скупљи, али су много бољи од јефтиних вјештачких који су препуни хемикалија.

ВОДОЛИЈА

Водолије су инвентивне и маштовите. Увек размишљате и испробавате нове ствари које ће вас довести до слиједећег открића. Зато се никада не противите испробавању свих врста производа - чак и оних који се не могу купити на овлашћеним продајним мјестима и нису провјерени.

Иако то не значи да ће вас непроверени производи убити, прилично је ризично користити их јер једноставно не знате посљедице.

РИБЕ

Рибе су невјероватно великодушне и истински су узбуђене када помажу другима. То је све сјајно, али не када је ријеч о производима за личну хигијену.

Било да се ради о четки за косу, о дезодорансу или маскари (не би нас изненадило ни да позајмљујете и четкицу за зубе), допуштањем пријатељима да користе ваше предмете доводите се у опасност од разних инфекција, пише Sewwry High.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана