Ево како ће изгледати руска база на Мјесецу VIDEO

Sputnjik
Ево како ће изгледати руска база на Мјесецу VIDEO
Ево како ће изгледати руска база на Мјесецу VIDEO

Руска Агенција за свемирска истраживања “Роскосмос” има велике планове за будућност, а о чему се тачно ради откривено је у видео снимцима.

Свемирски програми које је руски “Роскосмос” припремио за непосредну будућност, пре неколико година, једноставно би били дио сценарија научне фантастике, пише Спутник.


Научници који раде на новим свемирским пројектима открили су будуће планове за истраживање свемира, које вам преносимо у наставку.

Проучавање адаптације људског организма на Мјесецу

Руски центар за свемирску медицину је недавно био укључен у програм, познат и под називом Селена-Ф, који има за циљ проучавање адаптације људског организма на Мјесецу. Главни циљ истраживања је да се сазна како људски кардио-васкуларни и мишићно-скелетни систем функционише на Мјесецу и како на њега утиче гравитација дугорочно.

У видеу, директор руског Института за свемирску медицину др Виктор Баранов, објашњава како ће рад центра помоћи не само у свемирској медицини и психологији, већ и у изградњи посебних униформи за планету.

Колонизација Мјесеца

На другом снимку, научници Роскосмоса дају информације о плановима за колонизацију Мјесеца док др Игор Митрофанов објашњава колико је значајна вода која се налази испод површине Мјесеца.

Ова залеђена вода може да садржи трагове међупланетарних, па чак међузвјезданих материјала, па Митрофанов наглашава да ако овај материјал донесемо на Земљу и проучимо га, једног дана може нам помоћи да откријемо тајну појављивања живота на Земљи.

Повратак на Венеру

У видео записима Роскосмоса налази се и снимак који даје фасцинантне детаље руско-америчког програма повратка на планету Венус, познатију и као Венера-Д.

Венера Воронов, главни дизајнер пројекта Венера-Д, која ради за ваздухопловну компанију специјализовану за производњу ракетних компоненти, даје детаље о строгим захтијевима новог програма Венус.

Програм, према Вороновим плановима, планира специјална возила за слетање као и атмосферске детекторе који ће моћи да издрже неколико дана у лошим временским условима Венере и површине планете.

Свемирске станице преко Нептуна?

Коначно, гледајући у даљој будућности, млади научници из Русије и цијелог свијета имају заједничку визију, један међупланетарни простор који би требало да буде стациониран изнад атмосфере планете и уједно окружен гасовитим џиновима као што су Сатурн, Уран и Нептун.

У видеу, професор одијељења система покретање ракета Бауман, Универзитета и академске супервизор програма студентске Владимир Игкритски истичу да заједно са Венером, планетом окружен гасова имају довољно гравитације сличну Земљи који је у стању да одржи људски живот.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана