Шокантан пораз Троицког од 6:1, 5:1 уздрмао “интегритет тениса”

B92
Шокантан пораз Троицког од 6:1, 5:1 уздрмао “интегритет тениса”

Виктор Троицки, српски тенисер, необјашњивим поразом у Њемачкој постао је тема број 1 на друштвеним мрежама.

Троицки је доживио пораз у квалификацијама за Челенџер у Хајлброну од мађарског тенисера Атиле Балаша, што не би морало много да зачуди, с обзиром да је Виктор тренутно 259. на свијету.

Оно што је заинтригирало тениске љубитеље на друштвеним мрежама је био начин на који је Виктор изгубио – водио је 6:1, 5:1 и имао меч лопте на 40:15, али онда доживио пораз од 6:1, 6:7, 3:6.

Шансе при Викторовим меч лоптама да дође до преокрета биле су астрономске. На кладионици квоте нису постојале, а када је Мађар дођао до ђуса биле су једва нешто више од 0 одсто.

У спорту као што је тенис, у којем често долази до на први поглед сумњивих резултата, јавност на друштвеним мрежама је одмах искористила ову прилику да нападне српског тенисера и оптужи га за “урушавање интегритета тениса”.

Људи блиски турниру у Хајлброну – које чине бројни блогери, локални новинари и тениски фанатици – изнијели су своје мишљење и наводан разлог Викторовог пораза.

Наиме, Троицки је поразом у квалификацијама добио значајно боље услове у главном жребу Хајлброна, него што би то био случај да је побједио.

Како? Тако што је поразом добио статус “срећног губитника” (Lucky Loser) и замjенио осмог носиоца турнира Нијемца Максимилијана Мартерера, чиме је добио његов повлашћен статус на турниру – директан пласман у друго коло и лакши жреб.

Поводом овог енигматичног случаја појавиле су се спекулације о томе да ли је Троицки знао да ће упасти у главни жреб на мјесту осмог носиоца и да ли је намјерно изгубио меч.

Према незваничним информацијама, Мартерер (повреда кољена) и још један од учесника главног жреба турнира су одустали од турнира послије Викторовог меча, те српски тенисер није могао да зна да ће се наћи на мјесту носиоца.

Ипак, као контрааргумент појавила се информација да је било познато да ће се Нијемац, 110. тенисер свијета, одустати од турнира због већ познате повреде, тако да је Троицки имао увид у то да ли ће и гдје ће тачно упасти у жребу Хајлброна.

У међувремену, Атила Балаш је у првом колу Челенџера побједио Италијана Матеа Виолу и пласирао се у наредну рунду, док је Троицки за противника у истом дијелу турнира добио Руса Андреја Ватутина, 212. тенисера планете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана