Реал лијечи ране из “ел класика”

Глас Српске
Реал лијечи ране из “ел класика”

Мадрид - Ране из “ел класика” и два пораза од Барселоне у само четири дана Реал Мадрид покушаће бар дјелимично да залијечи у вечерашњем реванш мечу осмине финала против Ајакса (21 час).

Љути ривал опалио им је два врућа шамара (0:3, 0:1) док све навијаче “краљевског клуба” највише боли чињеница да нису дали го­л и поред неколико веома изгледних прилика. Елиминисани су у полуфиналу Купа краља, а у првенству имају саме теоретске шансе да дођу до пехара, тако да им Лига шампиона остаје једино такмичење у којем још са пуним правом јуришају на пехар, односно одбрану титуле коју су освајали посљедње три године. Шпанци су из Амстердама донијели предност од 2:1, која може да буде и двосјекли мач уколико све олако схвате, док ће бити ослабљени неиграњем Серхија Рамоса који одрађује жуте картоне. Пошто је дефанзивац намјерно добио јавну опомену на прошлом мечу, суспендован је на двије утакмице умјесто једне и много ће недостајати екипи у одбрани. Најталентованији тим Старог континента и у првом мечу показао је да се може носити са Реалом те је у добром дијелу меча показао и да је бољи, али је “краљевски клуб” захваљујући искуству дошао до побједе. За најбољег играча “копљаника” Душана Тадића биће ово прилика да заблиста на “Сантијаго Бернабеуу” и евентуално приреди велико изненађење.

Велику предност из Лондона има и Тотенхем који ће на “Вестфалену” бранити 3:0 у реваншу са дортмундском Борусијом. Да би “жуто-црни зид” видио мјесто међу осам најбољих, Борусија мора да направи један од највећих преокрета икада у Лиги шампиона те надмаши три гола заостатка из првог дуела, што је успјело само Роми прошле године против Барселоне (1:4, 3:0) и Депортиву из Ла Коруње против Милана 2004. (1:4, 4:0). Десетковани повредама, “милионери” нису ни могли више у првом мечу осмине финала и пред њима је тешка мисија да понове нешто слично као када су прије тачно три године са три разлике надиграли Тотенхем на свом стадиону, с тим да је то тада било у Лиги Европе. Наруку им не иде ни то што је Хари Кејн већ три пута тресао мрежу Борусије у ранијим сусретима.

Покетино или Мурињо

Предсједник Реала Флорентино Перез скоро сигурно неће задржати тренера Сантијага Соларија наредне сезоне и зато разматра опцију да врати Жозеа Муриња или доведе менаџера Тотенхема Маурисија Покетина. До краја ове седмице разговараће са Покетином, а уједно размишља да ли да врати Муриња, без обзира на то што поједини играчи, са Рамосом на челу, не би вољели поново да сарађују са Португалцем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана